Jerome Froese goes solo. En dat doet ie met verve. Deze single dient gewoon als opwarmertje voor zijn volledige solo-debuut Neptunes. De eerste 2 nummers is niets meer dan een introductie op Neptunes, aangezien ze allebei, ook als eerste 2 nummers van de plaat, opduiken.
"Microchannel Surfing" is de 'previously unreleased' track en doet eigenlijk niet onder voor de rest.
Jerome's stijl kenmerkt zich, door kleurrijke, dromerige en avontuurlijke synth-stukken af te wisselen met meer eigenzinnige en ingetogen passages. Tussendoor komen dan ook coole gitaarstukken om de hoek kijken, die de boel op een smaakvolle manier opfleurt. Persoonlijk vind ik het bij vlagen ietwat structuurloos, zo onder het mom van: 'ik weet niet welke kant ik op wil, dus ik prop zoveel mogelijk stijlen in één nummer', maar Jerome weet het op zo'n manier te brengen, dat het ook weer wat heeft, waardoor je blijft luisteren.
Uiteraard hoor je zijn muzikale invloed die hij in Tangerine Dream stopte terug, maar Jerome heeft gelukkig genoeg van zichzelf erin gestopt om deze single 'een eigen gezicht' te geven.
Kortom, leuk voorproefje op Neptunes, waarmee de pret pas echt zou beginnen.