Op een dag in 1990 luisterde ik naar de radio en opeens kwam er een liedje voorbij dat m'n oren deed spitsen. Ik schoof dichter en dichter naar de boxen toe om aan het einde maar vooral niet te missen wat de titel van dit verdomd aanstekelijke nummer was en natuurlijk ook de naam van de uitvoerenden. Het bleek te gaan om het liedje 'All I want is Everything' van een bandje dat luisterde naar de ietwat eigenaardige naam Jellyfish. Vervolgens verliepen er nog enige maanden totdat ik besloot dat ik de cd waarvan het nummer afkomstig was maar 's moest gaan beluisteren. Ik wist niet wat ik hoorde... het leek haast een 'Greatest Hits'-album, het ene catchy nummer volgde het andere op alsof het allemaal de normaalste zaak van de wereld was.
Ook kwam er op MTV met enige regelmaat een clip van het nummer 'The King is half undressed' langs, dat moest dus wel een hit gaan worden... Er gebeurde echter niets. Aan de kwaliteit van de liedjes kon het niet liggen, die was zonder uitzondering zeer hoog, met verrassend sterke teksten ook! Ik denk dat de verklaring ligt in het wat zuurstokkerige imago van de band - de hoesfoto zegt al genoeg - waardoor ze niet echt serieus genomen werden. Bovendien was de seventies retro-stijl waar ze zich van bedienden op dat moment (nog) niet in zwang. Doodzonde allemaal, want als je 't album nu hoort blijkt 't nog altijd even fris en energiek te klinken als toen. En als ik één cd zou moeten bedenken waar ik vrolijk word, dan is 't deze wel. Beslist eens gaan luisteren dus, en als je toch bezig bent moet je ook hun tweede - en laatste -
album eens horen, die is al even fantastisch!