Oleta Adams - Evolution (1993)

Soul / Pop
Label: Fontana

1. My Heart Won't Lie (4:41)
  2. Hold Me for a While (5:11)
  3. Don't Let Me Be Lonely Tonight (4:45)
  4. When Love Comes to the Rescue (5:16)
  5. I Just Had to Hear Your Voice (3:38)
  6. (Baby I'll) Come When You Call (4:14)
  7. Easier to Say Goodbye (6:33)
  8. Lover's Holiday (4:10)
  9. The Day I Stop Loving You (5:04)
  10. New York State of Mind (5:33)
  11. Evolution (3:42)
  12. Window of Hope (4:23)
avatar van musicfriek
Vocaal gezien ijzersterke zangeres. Alleen jammer dat ze steeds in het zelfde reportoire blijft hangen. Window of hope blijft een waanzinnige meezinger. Kan me herinneren dat Frits Spits dit nummer soms wel 2 keer in zijn show draaide. Die kreeg er ook niet genoeg van.

avatar van IntoMusic
Na haar spetterend debutalbum, ging ze toch wel de meer commerciële kant op en voelt dit album soms wat gospel-achtig aan. Niettemin blijf ik net zoals musicfriek haar stem fantastisch vinden, maar is de sound hier behoorlijk minder als haar debut.

Wel een aantal hoogtepuntjes: Hold me for a while, Easier to say goodbye en Evolution. Dé draak van het album vind ik toch wel haar hit "Windows of hope"...

avatar van Stekelnootje
De kracht en het gevoel in de stem is gebleven maar toch is deze cd nét iets minder als haar debuut. Misschien iets te veel nadruk aan de softe kant. Maar desalniettemin een prachtige cd hoor. Ook soft kan mooi zijn als je zo kan zingen.

avatar van B.Robertson
Redelijk album als je in de juiste stemming bent, anders een tikje saai. Hoogtepuntjes zijn de eerste twee liedjes.Voor de rest is het puur om haar stem dat ik er naar luister. ( Circle of One is uiteraard een knapper album.) Window of Hope is best wel goed, al werd het vroeger snel een sleur doordat het stukgedraaid werd.

avatar van FunkStar
Prima album van Oleta Adams. Toch vind ik niet zo goed als Circle Of One maar toch was dit album een groter succes dankzij de hits Window Of Hope en I Just Had to Hear Your Voice .
Ook het prachtige My Heart Won't Lie was een hitje.

Mooie stem, maar album verzand een beetje.
Window of hope blijft een fijn nummen.

avatar van Twinpeaks
Een titel wat de muziek geen eer aandoet. Er zit weinig evolutie in deze wat matte opvolger van het debuut. Het kabbelt maar en pas bij Window Of Hope heb ik een wat bevredigend gevoel. Had ze haar kruit al verschoten op haar prima debuut? Het lijkt er wel op. 2 en halve ster met moeite.