Blues Brother Soul Sister (1993)

Blues / Soul
Label: Dino

1. John Lee Hooker - Boom Boom (2:30)
  2. Erma Franklin - Take a Little Piece of My Heart (2:36)
  3. Sam & Dave - Soul Man (2:38)
  4. Etta James - I'd Rather Go Blind (2:36)
  5. Booker T. en The MG's - Green Onions (2:52)
  6. The Isley Brothers - Shout (4:25)
  7. Aretha Franklin - Think (2:17)
  8. Staple Singers - Respect Yourself (4:52)
  9. Bob en Earl - Harlem Shuffle (2:47)
  10. Al Green - Take Me to the River (3:42)
  11. Muddy Waters - Mannish Boy (3:56)
  12. Fontella Bass - Rescue Me (2:52)
  13. Wilson Pickett - In the Midnight Hour (2:35)
  14. Eddie Floyd - Knock on Wood (3:03)
  15. Little Milton - Stormy Monday (4:21)
  16. Dobie Gray - Drift Away (3:31)
  17. Betty Everett - It's in His Kiss (The Shoop Shoop Song) (2:13)
  18. Fleetwood Mac - Need Your Love So Bad (3:50)
  19. Ann Peebles - I'm Gonna Tear Your Playhouse Down (2:46)
  20. Ben E. King - Stand by Me (2:57)
avatar van indana
De eerste uitave in een serie van 3 (althans die ik heb). Op de een of andere manier werkt de combinatie van blues en soul tracks goed voor mij. Werkt zeker ook als een goede kennismaking met muziek uit de 60'er en 70'er jaren. Zal binnenkort deel 2 en 3 toevoegen.

Harald
Zeker een heel goede kennismaking met Blues en Soul uit de jaaren 60 & 70 en ook voor mij 4 - 4.5 * waard maar ik heb al tenminste 15 tracks van deze verzamelaar zodat ik deze niet zal kopen.

avatar van indana
Ik heb uiteraard de tracks op allerlei verschilende albums staan. Het leuke van dit (deze) album(s) is dat de blues en soul gemixt is. Het zijn dan ook eerder kennismakingsalbums.

Wat een fraaie serie uit de jaren '90 is dit. Je kan ook ipv de 3 losse albums vol. 1-3, de Very Best of box uit 2005 kopen, hoewel daar een paar nummers missen en zijn vervangen door anderen. Dat maakt het voor de mensen die al veel van dit volume 1 hebben, interessanter.
Het beste deel, want met de meeste minder bekende tracks vind ik volume 2. Maar dit volume 1 staat natuurlijk wel vol met topartiesten met goed uitgekozen sterke nummers. De nadruk ligt iets meer op soul dan op blues.

Erma Franklin zong bijna zo goed als haar jongere zus Aretha: beiden staan hierop. Respect Yourself van the Staple Singers blijf ik maar goed vinden, net als de klassiekers Take Me to the River van Al Green en In the Midnight Hour van de geweldenaar Wilson Pickett. Leuk ook dat hier een bluesnummer van de oude Fleetwood Mac op staat. En nog veel meer moois. Prima verzamelaar.