G. Love & Special Sauce - G. Love & Special Sauce (1994)

Blues / Hip-Hop
Label: Epic

1. The Things That I Used to Do (3:35)
  2. Blues Music (4:17)
  3. Garbage Man (4:51)
  4. Eyes Have Miles (5:22)
  5. Baby's Got Sauce (3:54)
  6. Rhyme for the Summertime (3:06)
  7. Cold Beverage (2:34)
  8. Fatman (4:17)
  9. This Ain't Living (6:34)
  10. Walk to Slide (4:28)
  11. Shooting Hoops (3:32)
  12. Some Peoples Like That (4:49)
  13. Town to Town (3:33)
  14. I Love You (3:31)
Heerlijke album! sinds Pinkpop 95 fan! Heb nog even geschreven met Jeffrey (drummer) Concert in Paradiso was dan ook geweldig! Uitverkocht en ik werd op mijn wenken benieuwd! Kreeg nb tijdens het concert een pilsje aangereikt door Garett himself!

avatar van Bighead
Wat weinig reacties op dit album...
Werd destijds regelrecht de hemel ingeprezen...

Heeft het dan toch niet de tand des tijds doorstaan?

Vind het een prima cd.
3,5 *

Lekker album. Puur geluid. Gewoon drums, (contra)bas en een (slide)gitaar overgoten met een funky sausje waar vervolgens overheen wordt gerapt. Was toen zeker anders dan al het andere wat er uitkwam. Verfrissend. 4*

beaster1256
ja, goede plaat en zeker de beste van g. love en zijn mannen , heerlijk gitaarwerk

Alleen al 3,5 ster voor "Garbage Man". Heel erg lekker.

Fantastisch album, de wijze waarop G. en zijn mannen de blues een nieuw leven in blazen is echt top. Dit album maakte mij in 1994 een verpletterende indruk en heeft zeker de tand des tijds doorstaan. Check bijvoorbeeld de schitterende overgang in Rhyme for the Summertime en het catchy Garbage Man en de schitterende lyrics op This Ain't Living.

johan69
ja inderdaad een fantastisch album, nog steeds. Onmogelijk om stil bij te blijven zitten.

avatar van barrett
Het is funky, als ik deze plaat hoor moet ik altijd denken aan het Leugenpaleis die toen op StuBru was.

avatar van cbokhove
Vandaag weer gedraaid. Geweldig.

avatar van steven
Het is weer eens een lekkere dag voor deze zomerse plaat! Lekker loom bij tijden , en Rhyme for the summertime en cold beverage maken er dan een zomerfeestje van ...

stick it in the fridge!

avatar van MAS
MAS
Wat is hier hiphop aan? (niet negatief bedoeld maar dan weet ik of ik het ga beluisteren of niet)

avatar van Shelter
af en toe een turntable maar voor de rest echt helemaal niks tenzij je Incubus/RHCP ook hiphop vindt.... maar wel een leuke band hoor daar niet van

avatar van freakey
G. Love's blanke praatzang heeft wel iets van rap....

avatar van Shelter
Tupacs zangrap heeft wel iets van zingen

avatar van spinout
Om in 1994 nog met een nieuwe vorm van blues te komen is geniaal.

avatar van EttaJamesBrown
Dit is de hip-hop die ik snap.

avatar van Tony
Verrek, en ik maar denken dat ik geen enkele hip hop plaat in huis had. Was er zelfs 'n beetje trots op, verdomme.

avatar van spinout
Gewoon tussen je bluesplaten stouwen, dan heeft niemand er weet van. Heb ik ook gedaan.

avatar van deek
Vond het optreden op Pinkpop destijds, geweldig.. nu weer deze cd gaan luisteren, blijft erg goed.

avatar van trebremmit
Dit vond ik in die jaren vreselijke muziek, het werd ook nog eens helemaal de hemel in geprezen, en vaak gedraaid op de radio en MTV volgens mij.
Maar tegenwoordig kan ik er wel van genieten, heb dit album nu zelfs op cd, unieke sound wel, zeker voor die tijd, en met dit mooie weer maakt dit album wel overuren.