Harald
De Lilac Angels zijn voor mij misschien de beste duitse rock band allertijden, beter dan de Scorpions. Maar helaas ook een totaal onderschatte band die bijna niemand kent. Ze hebben slechts twee platen gemaakt. Hun debuut album I'm Not Afraid To Say Yes! (1973) en deze.. En dat was het dan. Maar waarom? Ik weet het niet.
Hun zanger, gitarist en songschrijver, Joe Stick, was in de jaren '70 niet echt een vriend maar wel een heel goede kennis met wie ik behoorlijk wat Düsseldorfer Alt biertjes gedronken heb. Hij was net als ik in kunst geïnteresseerd en we kwamen elkaar vaak in de Düsseldorfer galerieën maar ook in kroegen tegen. Ook was Joe net als ik absoluut in de Rolling Stones geïnteresseerd en ook door hen beïnvloed. En zo is de sound van Lilac Angels vergelijkbaar met Stones albums van Exile tot It's Only Rock N' Roll, smerige rock met rhythm & blues. Joe Stick was nooit geïnteresseerd in muzikale experimenten maar uitsluitend in 'making good time rock 'n roll music'! In deze vroege tijd had Joe al belangstelling voor- en was onder de invloed van het boeddhisme. Misschien isr dit de reden dat Lilac Angels opeens uit de muzikale scene verdwenen is. Ik heb drie of vier jaren geleden met hun manager getelefoneerd. Hij zei tegen mij dat Joe al jaren terug getrokken in India leeft, geen interesse aan de release van deze twee albums op cd heeft (inmiddels is wel I'm not afraid op cd in de handel) en dat Joe in al die jaren slechts een of twee keer kort in Düsseldorf terug geweest is.
Hard To Be Free is geproduceerd door Conny Plank ( Neu! , Ash Ra Tempel, Holger Czukay, Can, Grobschnitt, Hoelderlin, Eloy, Sweet Smoke, Achim Reichel, Jane, Kraan, Scorpions, Guru Guru) en Lilac Angels.
Uitschieters op deze plaat zijn "Rock 'n Roll Lady", "Sitting In The Corner" en de prachtige Bob Dylan cover "Queen Jane".
Deze plaat en ook I'm Not Afraid To Say zijn echte aanraders voor verwende rockoren...
Line up:
Joe Stick - vocals, guitar