{{{Sunset}}} - Bright Blue Dream (2008)

Folk / Rock
Label: Autobus

1. Dear Broken Friend (4:51)
  2. Diamond Studded Caskets (4:53)
  3. I Love My Job (5:06)
  4. Man's Heart Complaint (6:12)
  5. Gulf of Mexico (5:51)
  6. Bright Blue Dream (14:13)
  7. Moebius (6:53)
  8. TV's That Were His Eyes (0:07)
  9. Old Sandy Bull Lee (7:27)
  10. Golden Reverie (5:29)
avatar van The Scientist
En weer een aangename verrassing, fijne psychedelische pop/folk/rock met wat experimentjes erdoor.. ambientachtige dingen op het titelnummer en Moebius

Ik zet gewoon hoog in op 5*.. kan altijd nog terug (en trekt zo lekker wat aandacht )

avatar van Sander B.
Klinkt heel erg tof dit zo op het eerste gehoor, bedankt 'The Scientist' .

avatar van The Scientist
Man's Heart Complaint is echt het prijsnummer hier, maar stiekem is alles gewoon enorm goed ..

wcs
De omschrijving klinkt goed, ik hou wel van dat soort eigenzinnige muziek. Valt deze ergens te beluisteren ?

avatar van The Scientist
op de last-fm pagina zijn 3 tracks te beluisteren.

ook onderaan deze pagina zijn 2 nummers te downloaden.
(onder andere Man's Heart Complaint)

wcs
Heb die 2 tracks gedownload en het bevalt me wel, sterke nummers die me in hun ban hadden, boeiende en goede muziek dus.

wcs
Ben ondertussen ook aan het complete album geraakt
Nu er een paar keer goed naar luisteren en zien wat het wordt maar ik heb er vertouwen in.

wcs
Een serieuze meevaller is dit, echt geniaal hoe verschillende stijlen tot 1 bezwerend geheel gesmolten worden. Knappe (en soms duistere) pianomelodieen passen perfect bij gekke gitaargeluiden en vormen zo een sterk geluid.
De wat meer folkachtige delen zijn ook van grote klasse want het unieke geluid blijft behouden onder elke omstandigheid.
De stem van de zanger vind ik ook wel een enorm pluspunt, dromerig en intrigerend en dus perfect geschikt voor de muziek. Deze plaat heeft me momenteel dus compleet in zijn ban en dat zal nog wel een tijdje blijven aangezien de muziek speciaal genoeg is om niet al te snel gaan vervelen.
Voorlopig krijgt hij van mij 4,5* .
@The Scientist: Erg blij dus dat jij deze in je rotatielijst heb gezet want anders was dit wellicht compleet aan mij voorbijgegaan.

avatar van The Scientist
Geen dank.. vind het echt prachtig, en mooi plaatjes kunnen wel wat aandacht gebruiken

Mooi dat je het goed vindt

Toch de stroom van constant hoog stemgedrag wat dfoorbrekn hier. Dit is een goeie plaat gewoon.
Vooral de soundscape/dromerige stukken vallen me in posititieve zin op, daar hadden er gerust meer van mogen wezen.
De stem van de zanger vind ik in het begin van de plaat wat vlak, maar later word dit wel veel beter. Ja zoals ik al zei, goed en origineel albumpje, maar ik kan niet zo hoog komen als anderen hier. Wel mooi, zeker. 3.5*

De eerste keer overtuigde me niet, ik zal het nog eens luisteren.
Volledig te streamen op Last.Fm trouwens.

Inderdaad eigenzinnige muziek zonder dat het ontoegankelijk wordt laat staan dat er een 'elitair labeltje' op geplakt kan worden.
Maar dan komt ook mijn kanttekening en die sluit wel aan bij die van ThirdEyedCitizen: aan die stem stoor ik me niet zo (dat vlakke herken ik ook in b.v. Radical Face die ook folk vermengt met wat electronische randjes en dromerig overkomt), maar de nummers an sich vind ik niet zo heel erg spectaculair, ze weten me niet te ontroeren, irriteren, boos maken, blij maken, kortom: het pakt me niet voldoende om het uit te roepen tot meesterwerkje. Ook heb ik niet het gevoel naar iets compleet nieuws te luisteren. Ondanks dat het er niet op lijkt heb ik dit sfeertje eerder mogen proeven in bv genoemde Radical Face of Electric President maar ook Engineers. Nogmaals: het lijkt hier niet op, maar qua sfeer ligt het dicht in de buurt. Overigens allemaal wel muziek die mij goed ligt. Dat doet dit album dus absoluut ook, alleen mis ik net de kruiden die het voor mij wat pittiger maken. En waar ik op hoopte bleef helaas achterwege: verrassing!

basketballerke
Je kan het bij deze plaat het beste hebben over wat hij niet heeft. Mist wat stevigere stukken misschien? Nee, niet echt nodig op een folk-plaat. Maar is dit wel folk? Waarschijnlijk, alleen wordt deze onder een flinke laag aan allerlei geluidseffecten en instrumenten gedompeld. Geen slecht moment op deze plaat, het begin is gelijk mooi, licht swingend ook, waarna het alleen maar mooier en emotioneler word. Het hoogtepunt is Gulf of Mexico waarin de mondharmonica op de mooiste wijze die ik ken word gebruikt. Maar daarna volgen nog twee nummers die zich met gemak kunnen meten met vele andere ambient gerichte nummers, misschien zelfs mooier zijn. Kortom, meer dan geweldige plaat die niks anders dan de volle 5 sterren verdiend.

Fijn album, alleen wordt het redelijk snel eentoning. Leuke achtergrond muziek wel.

wcs
Vreemd dat je dit als achtergrondmuziek beschouwt, mijn aandacht wordt altijd helemaal naar deze plaat getrokken als hij opstaat. Het is iets aparts en bezwerends waarbij het voor mij echt heerlijk wegdromen is. Maar ja, iedereen beleeft muziek op zijn manier natuurlijk.

avatar van The Scientist
Ik heb em nu origineel... en een ding las ik net in het boekje.. als je Moebius op de repeat draait merk je het niet eens als het nummer opnieuw begint, het is dus een soort oneidig herhalend nummer zonder discontinuiteit erin... Wel mooi gedaan.

avatar van MVW
MVW
Topper. Heel erg origineel

jkbb
Dit blijkt voor mij helaas toch niet het grote blijvertje te zijn. Nog steeds zit er erg mooi materiaal tussen en is 4* ruim verdiend, maar na verloop van tijd zijn vooral de langdradige outro's me enorm tegen gaan staan. The Glowing City vind ik net iets beter als ik eerlijk ben. Die vind ik aangenamer, sfeervoller, vrolijker en minder langdradig. De nummers dan, want dat album is niet bepaald kort.

avatar van The Scientist
Ík verlaag hem ook maar eens... deze heeft de nodige aandacht inmiddels wel getrokken... Vind het nog steeds wel een erg goed album.. maar heb toch al nooit gedacht dat ie op 5* zou blijven

avatar van korenbloem
naar hele lange tijd weer eens geluisterd en dit is toch echt een meesterlijk plaatje hoor.