Arathorn - Treue & Verrat (2008)

geen stemmen

Duitsland
Label: Folter

1. Am Tage der Letzten Schlacht (3:48)
  2. Siegfried von Xanten (12:13)
  3. Hagens Verrat (8:20)
  4. Siegfrieds Tod (4:11)
  5. Ragnarök (9:17)
godlydevil7
WOW! Wat Arathorn hier toch voor een meesterwerk heeft neergezet, is echt niet te geloven! Na 11 jaar niks van zich laten horen zijn ze toch weer met een full-length gekomen. Nu acht ik de eerste al hoog, maar hier hebben ze het nog net even wat meer uitgewerkt, de stukken met de gitaar worden niet meer overstemd door de accordeon en de keyboards, de zang is ook lang niet meer zoals hij was, het grootste gedeelte wordt namelijk clean gezongen, in een hele zware stem, die ontzettend veel sfeer aan het album geeft.

Dat waren de enige nadelen van het vorige album, maar ook de voordelen van het vorige album, hebben ze nog ongeveer 10 keer zo goed uitgewerkt, ik heb zelden een album gehoord met zoveel sfeer, die verdriet en vreugde weet op te wekken, en die me bij elke luisterbeurt weer verrast. Ze hebben nu niet alleen accordeon en keyboards, maar ook een akoestische gitaar, die helemaal niet "rockachtig" klinkt, maar meer "folkachtig", net als de rest van de instrumenten, zelfs de electrische gitaar draagt hier aan bij.

In een woord een meesterwerk, en aan te raden voor elke liefhebber van metal en folk!