Arthur H - Adieu Tristesse (2005)

Frankrijk
Pop / Jazz
Label: Polydor

1. Adieu Tristesse (4:20)
  2. La Chanson de Satie (3:47)

met Feist

3. Le Chercheur D'or (5:06)
  4. La Fille de l'Est (4:22)
  5. The Lady of Shanghai (5:25)
  6. Est-ce Que Tu Aimes? (3:32)

met -M-

7. L'amoureux (1:22)
  8. Ma Sorcière Bleue (2:42)
  9. Le Baiser de La Lune (3:31)
  10. Le Danseur (4:20)
  11. Ma Dernière Nuit à New-York City (4:50)
  12. Le Destin du Voyageur (3:17)

met Jacques Higelin

13. Confessions Nocturnes (4:53)
avatar van muziekobsessie
Best you never heard of!!
Tom Waits meets Gainsbourg. Echt heel mooi met 1 van de beste dj swingers "ëst-ce que tu aimes"

Als franstalig net zo populair was als engelstalig dan was arthur h allang heeeeeeeeeeeel bekend.
Alleen valt 't mij op dat nederlandse zaalprogrammeurs en mojo en oor alleen maar luie mensen in dienst heeft. Die uit gemakzucht met elke hype meedoen i.p.v. is echt goed verdiepen in hun vak!!

pretfrit
muziekobsessie schreef:
Best you never heard of!!

Nou, dat is ook toevallig...zit ik me vanmorgen te ergeren aan een nogal ongenuanceerd bericht van je, zie ik hier een (welliswaar ook wat ongenuanceerde ) opmerking staan waar ik het wel mee eens kan zijn.

Ik ben niet dankzij jouw stemmenlijst bij Arthur H terechtgekomen maar via dit album: Jun Miyake - Stolen from Strangers (2008) 5* is mede aan een prachtig nummer waarop Arthur H een gastrol vervult te danken

Opmerkelijke stem en ook zijn muziek is echt geweldig. Kan me anderzijds wel voorstellen dat personen die iets minder open minded zijn dit na een halve luisterbeurt weer aan de kant schuiven...beetje love it or hate it muzikant...niet iedereen is daarnaast gecharmeerd van de franse taal.

Dit verdient duidelijk een groter publiek. Iedereen die lyrisch wordt van Serge Gainsbourg, Waits, Captain Beefheart,en jazz van Monk tot Chet Baker zou het op z'n minst eens moeten proberen. Voor de duidelijkheid wil ik bij deze rij namen wel zeggen dat Arthur H geen copycat is. Het is te gemakkelijk om hem daarmee aan de kant te schuiven

Hoe dan ook, ben zeer blij dat ik Arthur H "ontdekt" heb, nu nog even kijken hoe ik al zijn albums kan beluisteren

avatar van muziekobsessie
tja heb zo van die buien, maar ben eigenlijk een hele aardige vrienelijke jonge hoor. Maargoed leuk dat ik niet meer de enige ben in Nederland die dit waardeer. heb me destijds helemaal verdiept in franse bands, probeer ook is Francoiz bruet-une saison volee of Paris Combo-living rom ook erg goed. dan probeer ik Miyake
oja heb ze allemaal geprobeerd van artur h maar dit vind ik zijn beste. heeft ook nog een prachtig duet gedaan met de net overleden Lhasa(check haar eerste 2!!)

avatar van heicro
Ik hoorde "Le Danseur" van Arthur H net op FIP(Franse publieke omroepzender, aanrader!)
Zeer onder de indruk.