Jimmy LaFave - Austin Skyline (1993)

Label: Bohemia Beat

1. Thru the Neon Night (4:53)
  2. Girl from the North Country (4:18)
  3. Desperate Men Do Desperate Things (4:21)
  4. When It Starts to Rain (4:05)
  5. Deep South 61 Delta Highway Blues (4:00)
  6. Walk Away Renee (4:47)
  7. Measuring Words (4:16)
  8. You're a Big Girl Now (6:07)
  9. Leopard-Skin Pill-Box Hat (3:55)
  10. Only One Angel (5:06)
  11. Everytime (4:22)
  12. Rocket in My Pocket (4:53)
  13. Darkest Side Of Midnight (6:03)
  14. Restless Spirits (4:29)
  15. Trouble Free (3:43)
  16. Shelter from the Storm (6:24)
avatar van Ronald5150
"Austin Skyline" van Jimmy LaFave is een no nonsense rootsplaat. De naam Jimmy LaFave was voor mij een onbekende, voordat ik het tv programma "Waar is De Mol" had gezien met beroeps brompot Johan Derksen. Nadien besloot ik eens een plaat te gaan luisteren van deze artiest. Gezien het aantal nummers krijg je echt waar voor je geld, alleen daardoor is het geheel echter wel wat uit balans. Rock & Roll-achtige nummers worden afgewisseld met ingetogen ballads en country georienteerde songs. Het is duidelijk waar de roots liggen van LaFave en dat levert zeker mooie en kwalitatieve songs op. Het is echter wel moeilijk om in de juiste sfeer van het album te raken doordat LaFave na elk nummer weer een andere kant op schiet. Toch is dit een prima plaat voor de roots en americana liefhebbers. Jimmy LaFave is overduidelijk een kwaliteitsmuzikant en liedjesschrijver.