Bloodbath - Unblessing the Purity (2008)

Zweden
Label: Peaceville

1. Blasting the Virginborn (3:32)
  2. Weak Aside (4:14)
  3. Sick Salvation (3:21)
  4. Mouth of Empty Praise (4:31)
avatar van Jochempie
Leuk Eptje moet ik zeggen. Blasting the Virginborn klinkt zeker erg snel en de hele EP is ook veel sneller dan het oudere werk van Bloodbath maar het swingt allemaal wel dus dat is prima.

avatar van Alarum
Een hele degelijke EP.
Met Mikael Akerfeldt weer als frontman. En wat een goede grunts laat ie weer horen!

Bobiej
Ik heb hem ook alweer gehoord, op het eerste gehoor vind ik het minder speciaal als Breeding Death of Ressurection Through Carnage met Mikael als frontman, nog steeds oerdegelijke Death Metal, maar ik mis het vette zompige geluid, en de groove van die albums.

Sammael
Ik ben niet echt fan van Death Metal, maar Breeding Death vond ik wel erg sterk. Deze EP is ook wel fijn, maar Breeding Death vind ik toch ook beter. Misschien wordt het tijd dat ik hun full-lengths eens ga beluisteren.

avatar van lykathea
Fantastisch ep'tje, weer. Dit keer wordt het ultieme ruige geluid van bijvoorbeeld de eerste full-length verruild voor een meer cleanere productie, waardoor Akerfeldt's grunts nog beter uit de verf komen.

Geweldig drumwerk en heerlijke gitaarpartijen in een old-school death metal mixje. Ja, die formule werkt nog steeds.

avatar van lykathea
Mouth of Empty Praise is zo'n beestachtig goed nummer!

avatar van Nicholas123
Eigenlijk werkt dit soort deathmetal uitstekend als ep'tje. Gewoon een klein kwartiertje helemaal los gaan. Akerfeldt zijn grunts klinken hier echt heerlijk.

avatar van Kronos
Wel jammer dat dit niet meer te verkrijgen is.

avatar van Kronos
Het blijft spijtig dat Peaceville deze EP niet meer uitbrengt maar gelukkig hebben ze de 4 nummers wel als bonus op de 2011 reissue van The Fathomless Mastery gezet.

avatar van Kronos
Nog technischer, zonder technical death metal te worden. Met de terugkomst van Mikael Åkerfeldt klinkt Bloodbath opnieuw bruter. Alleen al uit de veelzijdigheid van Blasting the Virginborn blijkt liefde voor het genre de grootste drijfveer. Die wordt geserveerd met een grondige afkeer van de schijnheilige kerk. Zalig.

93/100