Squarepusher - Feed Me Weird Things (1996)

Electronic
Label: Rephlex

1. Squarepusher Theme (6:20)
  2. Tundra (7:55)
  3. The Swifty (5:20)
  4. Dimotane Co. (4:54)
  5. Smedleys Melody (2:33)
  6. Windscale 2 (6:35)
  7. North Circular (6:08)
  8. Goodnight Jade (2:45)
  9. Theme from Ernest Borgnine (7:55)
  10. U.F.O.'S over Leytonstone (6:39)
  11. Kodack (7:14)
  12. Future Gibbon (2:18)
avatar van Jordy
Kijk hier wordt ik nou wél enthousiast van! Heerlijk afwisselend, van zwaar relaxte tracks als Goodnight Jade en UFO's, via het grappige jazzy Smedley's Melody tot het absurde breakbeatwerk van North Circular... dit heeft me het volle uur zwaar weten te boeien. Snel op zoek naar meer van deze man.

Ik moet hier nog maar 's goed naar luisteren, want ik ben een van de weinigen die Hard Normal Daddy een stuk hoger aanslaat, geloof ik.

avatar van Goodfella
Klinkt een klein beetje gedateerd allemaal, maar dat heeft hier wel z'n charme. Al die oldschool breakbeatjes, erg lekker gewoon .

Grappig trouwens dat je North Circular "absurd" noemt Jordy, zo'n beetje de laatste term die me te binnen schoot bij het beluisteren hiervan. Totáál andere muziekachtergrond hebben we, zoveel is duidelijk.. hehe. Maar idd, lekker rateltrackje.

Twijfel een beetje tussen 3,5 en 4 sterren hier. Tom kan veel beter, de crossover tussen jazz en electronica pakt op Ultravisitor bijvoorbeeld veel beter uit. Smedleys Melody is iig een mooi voorproefje, het prachtige Tundra en heerlijk lome UFO's... geven echter de doorslag naar de positieve kant. Én het feit dat dit een veelbetekenend album is geweest ook, vooruit.

avatar van Onderhond
Hmm, gooi Tundra, Smedleys Melody, Kodack en UFO's eraf en je hebt een veel beter album

Nee, ik kan Pusher's reguliere werk beter verteren. Een Theme from Ernest Borgnine ratelt lekker warm en cozy voorbij. Samen met Dimotane Co en North Circular de betere tracks. Kleine 3.5* totdusver.

Poppekontje
Dit is lekker zeg. De eerste plaat die ik hoor van deze man, snel op zoek naar meer.

Altijd moeilijk als je er 1 plaat van een artiest wilt uitnemen die je niet kent. (behalve 'my red hot car')Zeg me eens, welke is het meest 'essentieel'?

avatar van J0ttem
gerre schreef:

Deze plaat en "Hard Nomal Daddy" vind ik persoonlijk de beste albums die hij heeft uitgebracht. Zitten vol mooie melodielijnen en drumgeratel en zijn ook vrij toegankelijk.

En nu ik hier toch iets post, "Kodack" is een geweldig nummer

Ook Big Loada en Ultravisitor mogen er zeker zijn !

Het is maar net waar je van houdt. De eerdere werken (95-97) zijn over het algemeen melodie over drums. Daarna (98-00) wordt er wat meer jazz in gegooid en begint ie al wat meer experimentele neigingen te krijgen, voor zover hij het nog niet had. Vervolgens (01-03) is zijn meest experimentele tijd. 2004, het album Ultravisitor, combineert het hele oeuvre qua muziekstijlen van SP. Daarna is het allemaal wat meer melodiegeorienteerd en wordt zijn muziek iets simpeler/meer main stream.

avatar van scabiosa
nog steeds mijn favoriet van de heer tom jenkinson

avatar van John Doe
Konnan schreef:
Mooie samenvatting. Kan me er aardig bij aansluiten.

En Big Loada (de US versie met Port Rhombus EP tracks) hoort inderdaad bij het beste werk vind ik ook. Heeft nog te weinig stemmen. Dat is wat mij betreft de meest ideale uitgebalanceerde Squarepusher plaat om nu op te zetten.

avatar van ZAP!
Dit vond ik vroeger (+/- 30 jaar geleden) geweldig. Ik kan me er nu geen noot van herinneren. Zal ik het nog weer es opzoeken?

avatar van ZAP!
Best leuk om track 1 en 4 (behalve dat einde... ) terug te horen, maar daar laat ik 't even bij.