Townes Van Zandt - Rain on a Conga Drum (1991)

Alternatieve titel: Live in Berlin

Folk
Label: MMS

1. Mr. Mudd & Mr. Gold (2:56)
  2. If I Needed You (2:51)
  3. Buckskin Stallion Blues (3:15)
  4. Short Haired Woman Blues (3:10)
  5. Ain't Leavin' Your Love (2:30)
  6. Pancho and Lefty (8:11)
  7. Dollar Bill Blues (2:54)
  8. Fraulein (3:13)
  9. Shrimp Song (2:03)
  10. Blaze's Blues (3:19)
  11. No Place to Fall (3:19)
  12. To Live Is to Fly (3:28)
  13. Lungs (2:50)
  14. Nothin' (3:33)
  15. Tecumseh Valley (4:28)
  16. Dead Flowers (2:57)
  17. White Freightliner Blues (3:47)
  18. Catfish Song (4:04)
beaster1256
prachtige live plaat van townes, spijtig dat de cd zo moeilijk te vinden is.

ik heb hem eens gehad van een collega op het werk en had hem op een cassette opgenomen, nu is de cassette kapot en mijn collega werkt hier ook niet meer.

tedju toch

beaster1256
heb hem eindelijk door bartjeking opgezonden naar mijn adres , bedankt bartje , nog veel voorspoed met je gezondheid , het ga je goed en nogmaals dank , voor mensen die graag een stukje weemoed horen , dit is de plaat , maar voora de grappige cynische opmerkingen tussen de nummers zijn leuk , !!!

avatar van Bartjeking
Graag gedaan! De zwaar onderschatte heer van Zandt laat hier nog maar eens horen wat hij in petto heeft. Helaas was hem geen lang leven beschonken. Zou hem graag een gezien hebben, zeker na het luisteren van deze prachtige live-registratie.

Father McKenzie
Voorlopig is dit mijn enige album van de overleden liedjesman; Leuke liveplaat met ingetogen songs. Enig puntje van kritiek; het gebabbel tussen nummers door, duurt soms te lang en haalt de vaart eruit. Nou ja, vaart heeft de plaat niet echt, want het is ingetogen en intiem van sfeer; Wèl mooi!

Father McKenzie
Zalige ingetogen blues-folk-singer-songwritersplaat, acoustisch op gitaar begeleid speelt en zingt Townes hier en het is O zo mooi, vaak ingetogen en het rààkt.
Ik denk me toch nog wat dieper in deze artiest te gaan verdiepen, ik hoop nog veel moois te gaan ontdekken.

avatar van Savant
Ik heb de cd nog, maar dan uit 1991 en met een andere, veel betere hoes. (http://www.muzieklijstjes.nl/Tips/ZandtTRainonaconga.htm). Ik zag hem rond die tijd ook, ik meen in de Boerderij in Zoetermeer. Townes deed ongeveer de set van deze plaat voor anderhalve man en een paardenkop in de zaal. U begrijpt, van alle concerten die ik gezien heb, en dat loopt in de honderden, is dit er een uit de top 10.

Voor degenen onder jullie die op ontdekkingstocht gaan, er is een boxje met zijn eerste 7 studioplaten te koop voor nog geen 2 tientjes. Texas Troubadour heet het ding geloof ik. Je kunt je geld niet veel beter besteden denk ik zo.

Is Shrimp Song een Elvis cover?

Hendrik68
Dit album ontbreekt nog altijd in mijn collectie. Ik heb hem ook nooit ergens te koop zien staan. Daarom duurde het tot deze week voor ik hem voor het eerst hoorde. Hij is in zijn geheel te beluisteren op Grooveshark. Was zoals gewoonlijk weer de oude vertrouwde Van Zandt. Ik denk echter dat de magie van het album op een echte CD beter te horen is dan via zo'n site. Daarom hoop ik dat ik hem toch ooit eens op de kop kan weten te tikken. Ik heb al best wel een aantal live albums en hoewel ze op zich niet zo heel veel toevoegen vind ik dit album toch een musthave voor mij, want deze is nog bij leven uitgebracht.

kiriyama
Heb hem zelf op Discogs gekocht in nieuwstaat en zag hem twee maanden terug ook bij Concerto in Amsterdam liggen. (2e hands.) Op Internet is hij nog best te vinden. Vind dit zelf een van z'n beste live-albums uit de latere periode. Hij klinkt kwiek en heeft er duidelijk plezier in.

avatar van Joshua68
Ben in het bezit van deze (Met originele hoes zoals Savant 'm beschrijft) maar ben toch benieuwd wat je er voor betaald hebt. Kom prijzen van 50,- tot 200, - tegen (?).
Vanwege je nieuwe avatar: op mijn verlanglijstje staat nog het niet meer/moeilijk verkrijgbare 'Live at Union Chapel'...

kiriyama
Op discogs had ik er iets van 25 euro voor betaald. Bij Plato was hij 12 piek...

Ik heb zelf 'Live at Union Chapel' toevallig eergisteren besteld bij Amazon.de voor 25 bij een 2e hands verkoper. En die is lekker voor Zwarte Piet zelf. Goed 2e hands verkopers/sites in de gaten houden is dan ook mijn tip. Ik kijk ook vrijwel dagelijks voor een paar albums die ik nog wil.

Hendrik68
Ik gebruik geen creditcard. Daar beperk ik me wellicht wat mee, want ik geloof dat dat bij Discogs en Amazon wel nodig is. Maar er zijn behalve deze niet heel veel CD's die ik perse nog wil, maar niet kan vinden. Dus zo groot is het probleem ook weer niet. Ook moet ik toegeven dat ik niet dagelijks loop te speuren. Zelfs niet wekelijks.

avatar van Joshua68
Kwam wel dit tegen: Live at Union Chapel Er zijn dus filmopnames van? Benieuwd of dit ooit op dvd wordt uitgebracht..

kiriyama
Beetje vreemd bericht. Ze zeggen eerst dat de CD uitgave zogenaamd maar 40% van de set was, maar dat de dvd 130 minuten lang is. Volgens mij was het album dat ook. Wie Townes live wil zien raad ik 'Live in Amsterdam' aan. Een concert uit 1991 waar hij in goede doen is. Te bestellen via de officiele tvz site. (Dvdr)

kiriyama
Staat nu op Markplaats voor 7,50.

Rain on a Conga Drum

En nee, ik ben niet de verkoper.

avatar van potjandosie
na het onovertroffen "Live At the Old Quarter" en "Live and Obscure" dat ik niet ken, werd dit het derde live album van maestro singer/songwriter wijlen Townes Van Zandt (R.I.P. 01-01-1997). op dit album is het "just the man and his guitar" en Townes is hier nog goed bij stem.

5 songs die volgens de liner notes niet eerder door hem waren opgenomen, te weten 4 covers 4)"Short Haired Woman Blues" van blues legende LIghtnin' Hopkins, "Fraulein" van de country singer/songwriter Lawton Williams, 9) "Shrimp Song" van het songwriter's duo R.Bennett/S.Tepper, het Jagger/Richards nummer 16) "Dead Flowers" en vreemd genoeg wordt ook zijn eigen "Catfish Song" genoemd, dat eerder op zijn album "At My Window" (1987) verscheen.

alle overige 14 songs zijn van eigen hand, waarbij zijn meest gecoverde nummers "If I Needed You" en "Pancho & Lefty" niet ontbreken, naast andere klassiekers als o.a. "No Place to Fall", "Nothin" en "Tecumseh Valley". van de covers steken "Fraulein" en "Dead Flowers" er boven uit.

jammer dat de intro's soms aan de lange kant zijn, zoals het 4.30 minuten durende intro van "Pancho & Lefty". dit was makkelijk te skippen geweest als men dit apart als "intro" op het album had geplaatst.

een fraai live album, maar mijn voorkeur gaat naar het iets meer sprankelende "Live at the Old Quarter" (1977) waar we Townes Van Zandt op de top van zijn kunnen horen en "Rear View Mirror" (1993) met extra muzikale begeleiding van een viool. hierna volgde nog een hele reeks postuum uitgebrachte "live" albums, waarbij ik het spoor bijster raakte. geen idee of hier "must hear/must haves" tussen zitten.

Recorded October 25, 1990, during Berlin Independence Days 1990, at the Quasimodo, Berlin

avatar van Tonio
Naast de topper Live at the Old Quarter, deze Rain on a Conga Drum en de door jou genoemde Rear View Mirror vind ik Live at Union Chapel, London, England een zeer aangename aanvulling.

Ik heb trouwens deze CD met een andere hoes, namelijk die in zwart-wit met zijn portret met een zonnebril en een sigaret in zijn mond.

avatar van potjandosie
bedankt voor de tip Tonio, maar krijg de indruk dat die niet meer leverbaar is. heb inmiddels wel in de gaten, dat er vreemde dingen gebeuren rond de uitgaven van Townes Van Zandt. zo bevat de 2-cd "Live in Texas" (hier terecht niet op MuMe) op het Duitse label Atom, exact dezelfde nummers als "Live at the Old Quarter" alleen in een andere volgorde en zonder de "spoken words" van de introductie.

het live album "Abnormal" (1998) hier wel op MuMe op het eveneens Duitse Normal label, waar ik ook zo mijn twijfels over heb, bevat wel 2 songs "Coo-Coo" en "Old Shep" die mij onbekend zijn.

avatar van gaucho
Dat Normal-label heeft best wel veel releases van Townes Van Zandt uitgebracht. Zit een beetje in de semi-bootlegsfeer allemaal, maar ik geloof wel dat het een legitiem label is.