Squarepusher - Hard Normal Daddy (1997)

Electronic

6. Papalon (8:10)
  7. E8 Boogie (8:13)
  8. Fat Controller (5:38)
  9. Vic Acid (3:07)
  10. Male Pill Part 13 (8:38)
  11. Rat / P's and Q's (4:33)
  12. Rebus (2:47)
Crit
Beep Street

Helaas vind ik dat het enige mooie nummer van dit album.

Een eenzaam hoogtepunt in zijn genre naar mijn mening.

avatar van Goodfella
Beetje een doordeweekse release van de vierkantjesduwer. Weinig tot geen uitschieters, maar zeker wel chill en lekker jazzy. Ideale loungemuziek die een beetje zorgeloos doorpruttelt op de achtergrond

avatar van T.O.
Crit schreef:

Beep Street

Mooi nummer inderdaad. Je hoort er ook een ontwikkeld gevoel voor melodie in, iets dat Squarepusher deelt met zijn maatje Aphex Twin.

avatar van Fianosther
ik vind dit wel lekker klinken, het heeft wel wat weg van jaga jazzist (of eigenlijk andersom) maar dan wat minder complex en bombastisch.

beep street

avatar van J0ttem
Ah... Hard Normal Daddy... Wat mij betreft Squarepusher's beste release tot nu toe. Hij weet dat toffe 'stads-gevoel' in je op te wekken.
De CD begint met het uiterst relaxte "Cooper's World", een rustige intro track die je in de juiste mood brengt. Deze word gevolgd door het juweeltje van het album, "Beep Street". Man wat een heerlijk nummer is dat toch, van de rustige melodie tot de wat chaotische drums, Squarepusher weet deze perfect in hermonie te brengen waardoor het nummer zowel spannend als relaxed blijft, perfectie.
De volgende 2 nummers "Rustic" en "Anirog" zijn wat minder bijzonder, maar ze pruttelen lekker door. "Chin Hippy" is wat mij betreft het minste nummer op het album, ik vind het wat minder lekker klinken dan de andere nummers, maar het is geen slecht nummer ofzo.
Hierna komen 3 fantstische nummers, "E8 Boogie", een prachtig nummer die rustig begint en levendig eindigd, "Papalon", mijn favoriete nummer op die album na "Beep Street". Gewoon een heerlijk nummer dat zich maar blijft doorontwikkelen. Gevolgd door de acid-achtige song genaamd "Fat Controller", een mooi relaxed drum beatje gemixed met een stoere acid melodie en geinige voice-samples, een top track.
"Vic Acid" is over het algemeen ook wel een leuk nummer, maar kan niet op tegen toppers als de volgende 2 nummers. "Male Pill Pt.13" heeft weel de zelfde stijl als Papalon, rustig opbouwend en zeer mooi. "Rat P's and V's" heeft een iets duisterer sfeertje, maar is ook een sterk nummer.
Het album word afgesloten met het ambient-achtige "Rebus", een licht ratelend geluid brengt je naar een uiterst mooi soundscape-achtig melodietje.
Al met al vind ik dit 1 van de beste albums die ik tot nu toe gehoord heb, afwisselend, relaxed, mooi en het verveeld nooit, ondanks dat het album alweer zo'n 10 jaar oud is.
4.5*

Squarepusher, >[]. Hij beschikt wel degelijk over het muzikale talent! Het komt er alleen niet altijd uit. Veel van zijn albums bevatten missers. De nummers die wel goed zijn zijn ook meteen van de buitencategorie.

Op dit album laat hij zien wat hij kan. Het bevat 1 misser, Chin Hippy, maar die is na 3 minuten ook weer voorbij. De rest is heel mooi en gevarieerd.

avatar van pinguin#13
Ik heb/ken niet alles, maar dit is mijn favoriet van de man. Gevarieerd en op zijn best een schitterende demonstratie van wat voor mij pure, hedendaagse jazz is. Een perfecte balans tussen muzikale genialiteit en zijn soms iets te ver gaande drang tot 'zelfvernietiging' waarmee hij wel eens een track de nek mee durft om te wringen. Het zijn zijn eiegen tracks natuurlijk

avatar van FlyLo
Deze bevalt me een stuk beter dan de voorganger en de opvolger. Heel gevarieerd, funky & jazzy

avatar van pinguin#13
Konnan schreef:

Ach, de man doet gewoon zijn zin en veegt wellicht zijn reet aan wat dan verwacht wordt van een perfect evenwichtig oeuvre. En geef 'm eens ongelijk. Als de man fulltime met 'perfectie' zou bezig zijn zouden ons wellicht veel parels ontvallen zijn.
Wie niet waagt, wie niet wint. Hij wint some en loses some. Maar gelukkig hebben we het wel over heel veel winners.

Dit is één van de cd's die tot mijn ultieme top 3 hoort, ook al is ie wat ouder en behoorlijk underground. De muziek die Squarepusher op dit album heeft gezet vind ik echt geniaal! Hij speelt de basgitaarpartijen, de gitaarpartijen en de drums zelf in en verwerkt dit op een computer met andere partijen tot volledige tracks. De mix van drum ´n bass, funk, acid en jazz vind ik echt super en uniek. Ik kan uren naar deze tracks luisteren, ook al heb ik de cd al 10 jaar in bezit. Het verveelt gewoon niet. Wat mij betreft krijgt dit album dan ook de 5 verdiende sterren!

Hard Normal Daddy - Squarepusher - Review - Een geniale mix van drum 'n bass, funk, jazz en acid - muziek.ciao-shopping.nl

Misterfool
Een heerlijke plaat vol met hoekige jazzy electronic. Alleen Chin Hippy overtuigd mij niet. Hier ratelt Squarepusher oninteressant in den ronde. Een wat minder geslaagd, 3-minuten durend nummer op een album van een uur is echter niet iets waar ik van wakker ligt. 4.5*

avatar van Gyzzz
Beep Street is briljant - verder vind ik dit een overgewaardeerde plaat. Te druk zonder dat het ergens functioneel of coherent wordt. Beetje een show-off derhalve. Kan los van het technische vlak - want het zit zeker vakkundig in elkaar - niet helemaal volgen waarom dit nog altijd in allerlei IDM classics lijstjes opduikt.