The Appleseed Cast - Low Level Owl: Volume I (2001)

Label: Deep Elm

1. The Walking of Pertelotte (2:02)
  2. On Reflection (6:26)
  3. Blind Man's Arrow (0:50)
  4. Flowers Falling from Dying Hands (3:29)
  5. Messenger (0:46)
  6. Doors Lead to Questions (2:53)
  7. Steps and Numbers (5:57)
  8. Sentence (2:57)
  9. Birds of Paradise (2:24)
  10. Mile Marker (4:02)
  11. Convict (6:02)
  12. A Tree for Trials (1:28)
  13. Signal (3:11)
  14. View of a Burning City (7:52)
avatar van jtsterkenburg
Ik luister dit album heel vaak. Fantastische atmosferische rock. Ben sowieso groot fan van albums met een aantal hele lange nummers en korte tussenstukjes, dat maakt een album al snel tot een echt geheel voor mij. Ze weten ruige stukken af te wisselen met bijna ambient achtige intermezzo's. Heerlijke melodielijnen en intense zang. Nog een speciale vermelding voor het korte nummertje "A Tree for Trials", prachtig rustpunt in het geheel. Ik vind de hoes trouwens ook heel erg mooi.

Toch maar 3.5 omdat dit eigenlijk toch niet helemaal mijn muziekstijl is (emo) en het laatste nummer vind ik niet echt goed.

Dit is toch helemaal geen emo. Klopt wel dat The Appleseed Cast een aantal albums geproduceerd heeft die onder het label emo zouden kunnen vallen, maar beide Low Level Owl's behoren daar absoluut niet toe.

avatar van jtsterkenburg
oh okee, ik heb er ook niet echt verstand van. Wat ik bedoelde is dat ik niet vaak muziek luister in deze tak van muziek, ben vooral van de ingetogen muziek.

avatar van otnemem
Deze muziek ervaar ik anders als heel ingetogen, zeer berustend...

avatar van jtsterkenburg
ja, nu ik m'n bericht hierboven weer es lees is het gewoon dikke onzin wat ik zeg.

Prachtig album, waar je helemaal door meegevoerd kunt raken. Ik luister er nog altijd heel veel naar. En de stem is ook flink gestegen inmiddels...