Dickey Betts & Great Southern - Atlanta's Burning Down (1978)

Label: Arista

1. Good Time Feeling (4:31)
  2. Atlanta's Burning Down (4:33)
  3. Leavin' Me Again (4:17)
  4. Back on the Road Again (4:13)
  5. Dealin' with the Devil (3:46)
  6. Shady Streets (4:30)
  7. You Can Have Her (I Don't Want Her) (3:53)
  8. Mr. Blues Man (4:12)
avatar van Colonel Mortimer
Tweede album van Dickey Betts & Great Southern. Deze cd is in zijn geheel minder dan het debuutalbum uit 1977. Dit album is wat meer country getint, zeker in het openingsnummer Good Time Feeling. Atlanta's Burning Down is een prima cover en gaat over de Amerikaanse burgeroorlog. Verder heeft de cd geen slechte nummers, maar ook geen uitschieters. Great Southern is opgericht na de eerste split van The Allman Brothers Band en heeft meer country invloeden dan TABB. In 2001 werd Betts definitief uit TABB gezet.

Ozric Spacefolk
Dickey Betts rockt hier wat steviger dan in the Allmans en op zijn eerste soloplaat (Highway Calls).

Het merendeel van de nummers zijn uptempo partyrockers.

Echt heel erg mooi is het titelnummer, wat inderdaad over de burgeroorlog gaat.

D'Ouwe Nelis
Dickey Betts heeft van 1969 tot 1976 deel uitgemaakt van The Allman Brothers Band. Die band is onder meer bekend van de nummers Ramblin ’Man en Jessica, die beide door hem geschreven zijn.

Dit is zijn tweede soloalbum. Zijn eerste album Highway Call heeft hij uitgebracht toen hij nog deel uitmaakte van the Allman Brothers Band. Het soloalbum Atlanta’s Burning Down is uitgebracht nadat hij door de andere bandleden aan de kant was gezet wegens verslaving.

Op dit album staan rocknummers (zoals Good time feeling, Back on the Road again en You can Have Her). De titeltrack en de track Shady streets gaan over de Amerikaanse burgeroorlog. Dit zijn ingetogen, melodieuze nummers waarop onder meer trijkinstrumenten te horen zijn.