The Seven Mile Journey - The Metamorphosis Project (2008)

Denemarken
Label: Consiracy

1. Theme for the Elthenbury Massacre (5:00)
  2. The Catharsis Session (9:43)
  3. Identity Journals (Anonymous) (14:19)
  4. January 4th - the Hypothesis Hours (8:55)
  5. A Sanctuary for Lugubrious Tracy (3:35)
  6. Purification - the Journey Transcriptions (15:38)
avatar van indie-nerd
Dit is pas post-rock! Echt een aanrader.

avatar van marcel2
indie-nerd schreef:
Dit is pas post-rock! Echt een aanrader.

Jammer dat niet meer mensen deze Deense band ontdekt hebben

(Nog) beter dan hun 1e album die echt ook al behoorlijk goed is. Dit album is wat zwaarder/ donkerder m.i. In ieder geval vind ik het erg fijne, verzorgde post-rock.

Komt qua niveau zeer dichtbij het betere werk van hun ongetwijfeld grote voorbeelden van GYBE. Qua sound is het wel wat minder gruizig/ punky en de nummers zijn minder uitgesponnen.

Tussen alle post-rockbands verdienen deze Denen wat mij betreft echt veel meer aandacht. Alleen weet ik niet of ze nog bestaan eigenlijk? Ze hebben in 2016 nog wel een album gemaakt (staat niet op deze site). De albums zijn vrij moeilijk te krijgen.

Ik ga binnenkort eens een toplijst post-rockalbums maken denk ik. En deze komt dan zeker in de top 10.