Arsenal - Lotuk (2008)

10. The Letter (7:56)

met Grant Hart

11. Sandness (5:17)
avatar van moedermaria91
De eerste single Lotuk klinkt alvast hemels! Te beluisteren op hun myspace: http://www.myspace.com/arsenalbe

avatar van Johanv4434
Dat klinkt alvast niet slecht. Ze lijken mij hier de lijn van "Outsides" door te trekken. Ik ben benieuwd naar het volledige album.

avatar van jovad
De single valt me een beetje tegen (misschien een atypische single) maar ik ben benieuwd naar deze plaat. Kopen doe ik hem alleszins na de wonderbaarlijke vorige 2 platen

Dit is de hoes van de single.
De hoes van het album is gelijkaardig maar heeft witte letters op een blauwe lucht (zie http://www.arsenal-music.com/).

avatar van Pinsnider
Heee spannend!! Opvolger van een van de leukste -volgens mij grotendeels onopgemerkte- platen van de laatste jaren!! Ben benieuwd!!

avatar van AriTupari
Ik vind het hun beste! Waar het bij de vorige twee ontbrak aan continuïteit over de hele plaat, klinkt het hier als een frisse voortkabbelende stroom die aanzet tot een mooi geheel. Het blijft hetzelfde recept, zomer ten top, maar dan een paar treden hoger.
Kan niet wachten om ze live nog eens te zien!

avatar van jovad
Ik kan er voorlopig nog geen hoogte van krijgen. Ik heb nochtans een aantal keer beluisterd, maar ik mis iets... Nochtans zijn alle Arsenal-elementen weer aanwezig en ligt hij in de lijn van hun vorige, maar ik heb de indruk dat de songs iets minder sterk zijn.
Ze scheuren iets te veel naar alle richtingen uit.

Raar hoor: ik vind het allesbehalve een frisse voortkabbelende stroom, en mijn voorganger wel...

Ik begin met 3, maar kan misschien nog groeien (de single Lotuk is ook gegroeid)

Hm...klinkt op het eerste zicht ok, maar ik vind dat het wel erg snel gaat vervelen. Was net nog aan het werk terwijl het schijfje opstond en maar zelden werd mijn aandacht getrokken. Voorlopig geef ik een 3

Paar heel goeie nummers maar perfect inwisselbaar met de vorige en minder boeiend in z'n geheel, vind ik.
Het begint voor mij ook meer en meer op een formule te lijken: nummertje in het portugees, nummertje met rapper, nummertje in het afrikaans, nummertje(s) met onderschatte amerikaanse zanger(s)...

avatar van Antie
Juist 1 luisterbeurt achter de rug van dit album.
En als ik op vorige comentaren zou moeten afgaan, zou dit album me
moeten teleurstellen.
Maar ik vind juist van niet, het laat bij mij een heel goeie indruk achter.
Was wel verbaasd dat zelfs "John Garcia" van het vroegere"Kyuss" en nu te horen bij "Hermano" als gastartist optrad bij dit album.
Hij is duidelijk te horen bij "Diggin a Hole" en vind het zalig om hem
te horen op een "Arsenal" album.
Vooral "diggin a hole", "the letter" en "sadness" laten bij mij een sterke indruk achter (juist laatste 3 nummers)

Hey, ik kan deze cd nergens vinden en bij bol.com staat dat hij pas in 2009 uitkomt. Kan iemand mij vertellen waar ik deze cd kan kopen?

avatar van Mr. Digitalized
@mitchel_17: Bent u van mars fzo? De winkels puilen uit van dit album... Ontopic: Dik in orde dit album. Staat al fier in mijn platenkast!

Ik geef 'em nog een nieuwe kans en verhoog voorlopig een halfje... (dit vooral dankzij Estupendo dat me blijft boeien!)

avatar van Pinsnider
Mwâh... Een paar aardige momenten en het kabbelt rustig voort op de achtergrond, maar echt spannend wil het voor mij nog niet worden... Misschien na een aantal luisterbeurten...
Wel lekkere muziek voor het weer dat we nu hebben!!

avatar van KidChino8
lekker album, moest er wel even inkomen.Dat taaltje ben ik wel niet gewend, dus de engelstalige nummers vind ik wel beter.
Ik hoop meer te ontdekken van Arsenal.: waaronder: outsides

avatar van vlsander
Outsides vindt ik beter als de nieuwe lotuk. En zoals er sommige al zeiden is er een groot verschil tussen de up tempo engelstalige nummers zoals 1,2 en 5 maar is het voor de rest wat minder.
The Letter vind ik met voorsprong wel het mooiste lied!

avatar van Amongvedder
Eerste indruk is goed!
Omdat ik ergens las dat John Garcia meedoet, kwam ik bij dit plaatje terecht.
Nog even meer luisteren voordat ik een cijfer geef.

avatar van corn1holio1
Estupendo vind ik echt wel superlekker nummer, de max voor in de zomer. Snel aanschaffen dit album!

Lost Highway
Echt een mooi nummer, dat Estupendo. Zowat alle Arsenal singles zijn steeds sterk; muziek van bij ons die internationale klasse bezit.

avatar van Pinsnider
Na een aarzelend begin begin ik toch ook te vallen voor dit gehele album. Waar ik eerst alleen Estupendo van grote klasse vond begin ik nu ook de rest zeer te waarderen. Zelfs Turn me loose begin ik steeds sterker te vinden... Groeiertje dus!! Inderdaad een plaat om trots op te zijn bij de zuiderburen!!

avatar van Pittaman
Ik had er nog niets van, en kende eigenlijk niet veel van de muziek. Behalve de hits natuurlijk.

Maar ik zag een tijdje terug de documentaire die bij Lotuk komt op tv. En ik moet zeggen dat een deel van de documentaire, maar vooral de muziek die er speelde me is bijgebleven. Ze klonk heerlijk en sindsdien wil ik eigenlijk meer horen van Arsenal.

En ik ben enorm blij verrast met wat er op Lotuk staat. Emotioneel geladen liedjes, goed in elkaar gestoken en geluidsgewijs ook nog eens heerlijk om te horen. Alleen maar goeds.

Toen ik de single Lotuk voor het eerste hoorde wist ik niet wie of wat het was, het klonk mij om één of andere reden als die kerel van de bloodhound gang die eens iets serieus had gedaan. Maar dat kon natuurlijk niet.

Ik was ook wel blij verrast toen ik hoorde dat dat gewoon Arsenal was, een belgisch ding. Qua belgisch wel, is dit toch wel hoogstaand vind ik. Op niveau.

avatar van Pittaman
Turn me Loose vond ik niet zo geweldig, maar ondertussen vind ik het ongeveer geniaal.

De klik kwam in de auto, exact toen het begon kwam er een auto vrij snel langs mij gereden. Zo'n dik Mercedes geval... en dat was zo cool, juist een auto-reclame...

En toen heb ik er lekker in kunnen mee gaan, vrij agressief gebeuren dat liedje

khonnor
ik word hier zenuwachtig van. typisch geval van belgische couleur locale die met elfendertig invloeden en een hoop klinkende gastartiesten aan de slag gaat maar vergeet dat het bij muziek vooral om.... tja.... de muziek gaat.

resultaat, een album dat geweldig klinkt maar geen eigen smoel heeft of momerabele momenten telt

avatar van JVT
JVT
Enkele nummers vind ik ronduit briljant, zwaar genieten vooral op een mooie zomerdag, of op een festival ofzo.
Ik moet wel niet teveel naar dit album luisteren anders gaat het me vervelen, maar voor zo af en toe, werkelijk fantastisch;

4.0*

EDIT: oei ik zie nu dat nummers Saudade en A Volta niet van deze cd zijn. toch n half punt er af

3.5

avatar van Prime
Kwam deze tegen bij hij uitzoeken van mijn oude catalogus. Maar wat staan hier een paar lekkere nummers op! Je komt gelijk in de vakantiestemming.

avatar van grovonion
blijft goed na al die jaren, en dat is een teken dat dit een klassieker in wording is. half sterretje erbij!