L.I.F.E. Long - Longevity Volume 1.5 (2008)

Label: C&B

1. Begintro (1:20)

met DJ Mista Sinista

2. Intro (1:39)
  3. Move! Get Up! (3:45)
  4. Simple Pleasures (3:51)

met Apani en Tia Thomas

5. Flow Omnipotent (4:15)

met Poison Pen

6. Long (4:47)
  7. Self Examination (4:01)
  8. Scandelous Success (3:47)

met Iomos Marad

9. Skrypt Keepahs (4:37)

met UG

10. Artistry (4:40)

met Grand Fortune

11. Outside (3:42)
  12. Rose Petals (3:50)
  13. Random Thoughts (3:23)

met Many Styles

avatar van Osiris Apis
Ik ken deze gast van 'The Cold Vein'. Is dit album de moeite waard?

avatar van hiphopmaster
Deze knaap zie ik vaker langskomen op albums (bijv. Chorus Rhyme van C-Rayz Walz en American Me van Access Immortal).
Maar dit is zeker wel de moeite waard. Ik heb het nu iets van 4 keer beluistert. Het is allemaal wel redelijk netjes, als je begrijpt wat ik bedoel!!! Zal wel ergens rond de veilige 3,5 uitkomen.
Het nummer Long en Skrypt Keepahs zijn tot nu de uitschieters voor mij.

avatar van hiphopmaster
Deze wordt met iedere luistersessie beter. Dit is echt een strakke hiphopplaat. Er is geen zwak moment te bespeuren.
Lekkere beats, goede raps, dope scratches en alle gasten hebben allemaal een toegevoegde waarde.
Nummers zoals Move! Get Up!, Random Thoughts en Scandelous Success ga ik ook steeds meer waarderen. Wel blijft het nummer Long veruit de strakste van het stel. Ik beoordeel deze nu op 4*, maar wie weet wordt dit ooit nog wel met een halfje verhoogd.

avatar van Rhythm & Poetry
Laat ik beginnen met het vermelden dat ik de cover alvast erg mooi vind. 2 intro's vind ik vervolgens iets te veel van het goede, maar daarna moet ik eerlijk zeggen dat L.I.F.E. Long goed op dreef is. Met sterke gastartiesten die het niveau nog zelfs wat omhoog tillen. Apani flowt echt heel erg mooi op Simple Pleasures. Producties zijn constant sterk en zorgen toch ook wel voor de nodige afwisseling. Uitstekend solo debuut van L.I.F.E. Long (althans volgens mij is het zijn debuut). Ik ga mee met hiphopmaster en geef ook 4*.

avatar van jelmer19
Hier staan een paar fijne nummertjes op.
2008 bevalt me goed tot nu toe. Zijn al een paar sterke hiphop albums uitgekomen. Deze plaat valt hier ook weer onder. Het totaal plaatje is erg sterk en luistert lekker weg.