Hardin and York - Tomorrow Today (1969)

Label: Bell

1. Tomorrow Today (3:32)
  2. 100 Years from Now (2:43)
  3. I'm Lost (8:21)
  4. Drinking My Wine (4:40)
  5. Candlelight (4:33)
  6. Beautiful Day (2:32)
  7. Mountains of Sand (6:42)
  8. Can't Keep a Good Man Down (6:19)
  9. Listen Everyone (4:05)
  10. Tomorrow Today * (4:48)
  11. The Pike * (7:08)
  12. Parking Meters * (3:39)
avatar van willemmusic
Wat Stevie Winwood kan.. moet Pete York (niet verwarren met Peter Tork, van the Monkees!) gedacht hebben toen-ie the Spencer Davis Group verliet, maar verder dan een tweederangs Traffic kwam hij niet.

avatar van nlkink
Heb jaren geleden wat Duitse Beatclub filmpjes van de heren gezien en moet zeggen dat ik best wel onder de indruk was van het kabaal dat het duo maakte. Bij onze oosterburen konden de beide heren alvast niet meer stuk. Hardin achter zijn Hammond orgel en York achter zijn drumkit. Eddie Hardin verving Steve Winwood in 1967 toen deze The Spencer Davis Group verliet. Zijn stemgeluid doet ook onmiskenbaar aan hem denken. Of York en Hardin de groep nou wel of niet verlieten vanwege 'different opinions about the musical direction' of dat de groep tijdelijk 'on hold' stond wil ik in het midden laten, maar ik vind de muziek wel aardig. Uiteindelijk maakte The Spencer Davis Group een doorstart, maar zo groot als dat ze in 1965-1966 waren zijn ze nooit meer geworden.

avatar van Droombolus
Kees in punt.......... Beat Club 1969:

Hardin & York - Tomorrow Today (1969) - YouTube

Zeker niet slecht maar het leeft niet echt en dit is eigenlijk het enige nummer wat ik in z'n geheel uit kan zitten

avatar van captain scarlet
Dat dit wat obscure album op Traffic lijkt is niet zo vreemd gezien de voorgeschiedenis van deze twee muzikanten bij de Spencer Davis Group. Zelfs de stem van Hardin lijkt wel op die van Winwood.

Niet zo goed als Traffic, maar toch heeft deze plaat naast een aantal goede tracks, zoals het titelnummer, Drinking my Wine, Mountains of Sand, en het bluesy C'ant Keep a Good Man Down, zeker zijn eigen charme, en is ie het beluisteren waard.