Phantom Planet - Raise the Dead (2008)

Label: Atlantic

1. Raise the Dead (4:27)
  2. Dropped (3:27)
  3. Leader (2:49)
  4. Do the Panic (3:34)
  5. Quarantine (3:26)
  6. Ship Lost at Sea (3:33)
  7. Demon Daughters (4:26)
  8. Geronimo (2:38)
  9. Too Much Too Often (3:29)
  10. Confess (3:07)
  11. Leave Yourself for Somebody Else (3:12)
  12. I Don't Mind (4:57)
  13. Ivory Daggers * (2:29)
  14. From This Day On * (4:32)
  15. What Are You Waiting For * (3:37)
avatar van wvv89
Twee nummers staan op de myspace van Phantom Planet, "Do The Panic" en "Leader"

Klinkt goed!

avatar van mr-mucho
haha dat ik nog ooit iets van deze band zou gaan horen. soundtrack van the oc is een geweldig nummer en heb ik veel gedraaid. zal zien waar dit album op uit gaat draaien. (denk een standaard amerikaans rock/pop plaatje met weinig diepgang) maar dat is wat ik denk. hoop het tegendeel.

Ja dat moet je ervan verwachten ja. Je kan ook alvast naar The Guest gaan luisteren. Het vorige album van PP. Hier staat best leuke music op, het zijn zeker geen eendagsvliegen met hun OC hit.

Dit album zal ik ook ooit weleens gaan luisteren.

avatar van Mctijn
Veel beter dan hun vorige albums, waar ik totaal geen fan van was. (te vlak, teveel 'high school rock'.

Dit album heeft veel weg van Bell X1, maar er is ook wat Radiohead te horen. De eerste 4 nummers zijn behoorlijk pop, daarna wordt het wat alternatiever. 3*, ik verwacht niet dat het meer gaat worden.
Als ze deze lijn doorzetten zou hun volgende album wel een erg goede kunnen zijn

avatar van Mctijn
Na bijna een jaar nog eens gedraaid en het is gewoon een prima uptempo album met leuke frisse nummers. Dit is best 4* waard.

avatar van Pinsnider
Dat vind ik nou ook! Las er over in een artikel op Consequence of Sound (over de meest over het hoofd geziene acts van de laatste jaren) en verdomd; wat een ontzettend lekkere en ongecompliceerde plaat is dit! En wat spat er voor de verandering ook een plezier van af! Wat een verademing tussen al die boos naar beneden of ongeinteresseerd opzij kijkende genregenoten!!