Het Beste Uit De Top 100 Allertijden Editie '97 Long Versions (1997)

Label: Sony

1. 4 Non Blondes - What's Up? (4:16)
  2. The Doobie Brothers - Listen to the Music (3:44)
  3. Oasis - Wonderwall (4:18)
  4. The Moody Blues - Nights in White Satin [Long Version] (7:38)
  5. Europe - The Final Countdown (5:09)
  6. Janis Joplin - Me and Bobby McGee (4:29)
  7. Van Dik Hout - Stil in Mij (4:05)
  8. Electric Light Orchestra - Mr. Blue Sky (5:04)
  9. Meat Loaf - Paradise by the Dashboard Light (8:23)
  10. Boston - More Than a Feeling (4:41)
  11. John Miles - Music [Long Version] (5:51)
  12. Foreigner - I Wanna Know What Love Is (4:59)
  13. Depeche Mode - Enjoy the Silence [Long Version] (6:13)
  14. Frankie Goes to Hollywood - Two Tribes [Long Version] (7:55)
  15. Living Colour - Love Rears It's Ugly Head (4:19)
  16. Toto - Africa (4:56)
  17. America - A Horse with No Name (4:06)
  18. Bob Dylan - Hurricane [Long Version] (8:30)
  19. REO Speedwagon - Keep on Loving You (3:20)
  20. Oasis - Whatever [Long Version] (6:19)
  21. Normaal - Oerend Hard (3:44)
  22. Spandau Ballet - Through the Barricades [Long Version] (7:05)
  23. Santana - Europa (5:00)
  24. 10cc - I'm Not in Love [Long Version] (6:00)
  25. Fleetwood Mac - Don't Stop (3:09)
  26. Alice Cooper - Halo of Flies [Long Version] (8:18)
avatar van Dutchi
Ik vond het heel moeilijk om bij deze cd favoriete nummers te kiezen. Echt veel vette nummers. Nr 1 t/m 13 en nr. 16,20,22 en 25 zijn allemaal favoriete nummers van mij op dit album. Dan is 6 nummers kiezen moeilijk

Ik vind vooral het laatste nummer van absoluut wereldniveau.

avatar van Paap_Floyd
Long versions van 3:09

avatar van Oldfart
Daar moet je inderdaad wel even voor gaan zitten ja, maar wat een bizarre plaat. Wie verzint nou zoiets?

avatar van musicfriek
Lol, meer dan driekwart van deze 'long versions' zijn zelfs gewone singleversies.. Idd erg vreemde verzamelaar die zijn naam totaal niet waardig is.

avatar van rudiger
musicfriek schreef:

Sommige versies duren idd te long , Friek

Sstttt
En geen Dire Straits............

Paap_Floyd schreef:
Long versions van 3:09

De edit duurt dan 2:53 ofzo, denk ik.

Maar goed, dat long versions slaat dus maar op een paar nummers.

Ach, volgens mij willen ze alleen maar interessant doen met die titel.

Pieter Paal
Ik heb deze dubbelaar een keer voor 2 Eurootjes op een curiosamarkt gekocht. Van bijna iedere artiest die hierop staat heb ik al een regulier album en/of compilatie in de kast staan. De reden van aanschaf is de extra CD-Rom track: alle 26 top 100 lijsten sinds 1969.
Bij een titel zoals 'long versions', zou ik zeker ook 'Bohemian rhapsody' van Queen, 'November rain' van Guns 'n' Roses, 'Stairway to heaven' van Led Zeppelin, 'Child in time van Deep Purple, en zo kan ik er nog wel een hele zooi nummers noemen erop zetten. Dit is een Sony Music uitgave, dus veel nummers zijn van dat label afkomstig.

Father McKenzie
Van Dik Hout.... is dat wàt? In België niet echt doorgebroken denk ik...

Nee hoor, die kun je rustig links laten liggen. Niet dat het zo slecht is, maar er is *veel* interessantere Nederlandstalige muziek.

avatar van Rinus
Hoewel ik alles eigenlijk wel op de reguliere albums van de desbetreffende artiesten, is dit gewoon een leuke CD als je eens lekker makkelijk wil doen.

En inderdaad, de sub-titel "The Long Versions" is nogal relatief, want van sommige nummers bestaan er gewoon geen lange versies van, en alle lange versies die er op staan, zijn gewoon de album uitvoeringen, niks mis mee, maar toch.

Nou, er staan toch een paar 12" versies op deze 'Long Versions' editie 1997. In totaal is de helft 'long versions': album of 12 inch. En dat is toch wel aan de magere kant voor een album met zo'n titel. Daar komt bij dat er al heel wat nummers op eerdere verzamelaars stonden, ook toen al. Het pleit niet echt voor dit album. Mocht je er toch weinig van hebben of weinig voor hoeven te betalen, dan is het natuurlijk best aardig.

Veeeeel beter is de dit jaar verschenen Veronica Album Top 1000 Long Versions met 8 cd's met vooral lange versies, ook heel wat (lastig te vinden) 12 inch versies.

Ik schreef: mocht er weinig voor hoeven te betalen, dan is het best aardig. En ja hoor: voor 4,00 euro meegenomen bij de Plaatboef.