Plants and Animals - Parc Avenue (2008)

Canada
Folk
Label: Secret City

1. Bye Bye Bye (3:37)
  2. Good Friend (6:05)
  3. Faerie Dance (7:06)
  4. Feedback in the Field (3:16)
  5. À L'orée des Bois (4:38)
  6. New Kind of Love (7:55)
  7. Early in the Morning (2:22)
  8. Mercy (5:23)
  9. Sea Shanty (5:19)
  10. Keep It Real (4:08)
  11. Guru (6:54)
avatar van Montorsi
Omdat ze in het voorprogramma van Sunset Rubdown staan maar eens beluisterd. Good Friend is een schitterend nummer, maar over de rest ben ik nog niet zo overtuigd. Binnenkort een cijfer.

avatar van Montorsi
Nog steeds niet overtuigd van het album als geheel, zoals gezegd Good Friend vind ik nog steeds heerlijk, Bye Bye Bye ook, en tussendoor nog wat aardige nummers. Echter nog te veel materiaal tussendoor wat een stuk minder intressant is. 3*

avatar van Bart
Sommige nummers duren écht te lang en weten de spanning niet vast te houden. 'Good Friend' is inderdaad een hoogtepunt op het album, net als het korte 'Feedback in the Field': schitterend gitaarwerk!

Ik vind Mercy ook erg tof. Verder een prettig album, maar geen meesterwerk inderdaad. Kijk alsnog wel uit naar dat optreden met Sunset Rubdown.

avatar van Jumperjack
Staat erg hoog in de Canadian Campus TOP 50 van Chart Attack en dat nu al een aantal weken, dus gedownload. Oordeel volgt.

avatar van RadioMad
Gewoon een briljante debuutplaat, dit.
Zegt genoeg.

avatar van LittleBox
Schitterend album. Doet denken aan Arcade Fire, Okkervil River en soms ook Pavement. Wat een lekker mix. Tegenwoordig lijkt het wel te krioelen van dit soort folk-rock bandjes maar die is er dan wel een van het betere soort!

ikzelf
Dit album vorige week ontdekt. Hier wordt ik dus erg vrolijk van, een mooi afwisselend album wat gelinkt kan worden aan o.a. arcade fire Get well soon

avatar van nognooit
Ik ben het eens met de eerst paar berichten; het is niet spannend en ook mij weet dit album niet te overtuigen. Sommige nummers zijn ook inderdaad aan de te lange kant.

avatar van Ducoz
Kennelijk geen belangstelling voor dit album de laatste jaren. Sinds dat het uitkwam stond het al op mijn to check lijstje.. nu in een uitverkoopbak bij Rasputin in Berkeley gevonden.. het gaat er dan uiteindelijk van komen. Las de referenties hier boven: Sarah Neufeld doet mee, dus Arcade Fire referenties zouden eventueel kunnen kloppen!

avatar van Lura
Goede aankoop Ducoz! Prachtig album, veel gedraaid toen hij uitkwam.