The Housemartins - Now That's What I Call Quite Good (1988)

Label: Go!

1. I Smell Winter (3:23)
  2. Bow Down (3:01)
  3. Think for a Minute [Single Version] (3:29)
  4. There Is Always Something There to Remind Me (3:31)
  5. The Mighty Ship (1:50)
  6. Sheep (2:16)
  7. I'll Be Your Shelter (4:46)
  8. Five Get over Excited (2:41)
  9. Everyday's the Same (2:56)
  10. Build (4:48)
  11. Step Outside (4:13)
  12. Flag Day [Original Single Version] (3:32)
  13. Happy Hour (2:22)
  14. You've Got a Friend [Demo Version] (3:30)
  15. He Ain't Heavy (2:47)
  16. Freedom [Janice Long Session 6/11/85] (3:27)
  17. The People Who Grinned Themselves to Dead (3:30)
  18. Caravan of Love (3:39)
  19. The Light Is Always Green (3:13)
  20. We're Not Deep (2:15)
  21. Me and the Farmer (2:54)
  22. Lean on Me (4:27)
  23. Dop Down Dead [John Peel Session 21/7/85] (3:01)
  24. Hopelessly Devoted to Them (2:11)
avatar van Jan Wessels
London 0 Hull 4 was een prachtplaat. Tijdje niet te krijgen op cd en dus de verzamelaar maar aangeschaft. Net zo goed! Prachtige sfeervolle muziek. Van springerige nummers als Happy hour tot a capella gezongen nummers (Caravan of love). Alle hitjes staan er op maar ze hebben zoveel meer moois gemaakt. De teksten op de hoes (geen songteksten) zijn hilarisch. Wie deed wanneer wat en hoeveel platen werden er van verkocht in Nieuw Zeeland... 4,0

Heel toffe verzamelaar van een heel leuke spontane band ! Happy music to make you feel fine !

avatar van LeRoi
Prachtige band, jammer dat ze niet meer hebben uitgebracht....

avatar van LucM
Inderdaad, the Housemartins klinken meestal vrolijk, maar de teksten zitten vol ironie en maatschappijkritiek, het is gelaagde popmuziek. Qua stemming is het soms van het ene uiterste naar het andere : zo vrolijk als "Happy Hour" klinkt, zo droevig klinkt "Caravan of Love". Ik vind ook de zang van Paul Heaton fantastisch.

Prachtige band, sterke songs, vooral "Think for a minute", "Five get over exited", "Build" en het absolute hoogtepunt het a capella "Caravan of love". Jammer dat deze band slechts een korte tijd heeft bestaan.

Father McKenzie
Paul Heaton is hierna verder gegaan met The Beautiful South, maar dat wist je ongetwijfeld? Jawel, ik hou ook erg van die man's stem, magnifieke soulstem heeft ie!

avatar van LucM
Inderdaad, Paul Heaton is inderdaad verder gegaan met The Beautiful South. Deze band vind ik ook goed (ik heb daar ook CD's van) maar the Housemartins vond ik nog beter.

avatar van Cerclezot
caravan of love

avatar van Ernie Ball
Met het overmagnifieke Bow Down als absolute hoogtepunt voor mij, is dit een plaat waar met name een enorme Lust for Life uitspreekt. Of het nu de springerige deuntjes of de meer soulvolle ballads zijn, het is altijd vol leven en energie. Heerlijk hoor.

Soms klinken ze bijna als Morrissey van The Smiths; net iets liever.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Doodzonde dat deze formatie maar 2 reguliere albums heeft uitgebracht.
Klinken als het vrolijke broertje van The Smiths.
Vaak hilarische teksten met vrolijke nummers maar ook fraaie a capella uitvoeringen.
The Beautiful South is ook een prima band, echter sla ik The Housemartins hoger aan.