End.user - Left (2008)

Electronic
Label: Ohm Resistance

1. In My Sleep Instead of in My Life (1:29)
  2. Left (2:12)

met Aaron Bonk

6. Of View (4:02)
  7. Stillness (6:39)

met Atek

8. Product of Chaos (5:52)

met counterstrike

9. Fear (4:59)
  10. Black Light [Scorn Remix] (6:23)
  11. Nothing (4:36)

met Atek

12. Sublime (8:23)

met Sol Thomas

13. Interruption 3 (5:10)

met Beth Andreacci

14. Product of Chaos [Remix] (6:04)
lambf
Of View is echt geweldig

Verder valt het een beetje tegen. De eerste 3 nummers zijn mooi, maar ook te veels te glad. En die zanger Sol Thomas heeft wel een erg zeurderige stem. Retaliation is dan weer een knaller van formaat. Lekker druk ratelend en lekker melodietje. Het volgende nummer is dan weer te gladjes. Dan komt het beste nummer. Jeej, zo vet Druk nummer, scheurende bassen en heerlijke chaos.

Stillness begint weer erg glad, maar ontpopt zich in een heerlijke track. Vette bassen, niet al te drukke rateltjes. Helaas vind ik die melodie niet echt lekker. Product of Chaos
is wel leuk, maar die OEH! sample komt me te bekend voor. Verder is het nummer ietsjes te vlak. Fear is lekker vet met zijn bassen, maar duurt iets te lang, beetje saai derhalve.

Black Light is een saai nummer. Een dubstep-achtig nummer zonder gevoel. Die beat is veel te hard man! Nothing is erg leuk en doet me denken aan het betere werk van Black Hoe. Lekker ratelende D 'n' B met een donker sfeertje dus. Sublime is een zeikerige (Dôh, Sal Thomas zingt ), gladde track. Te Ambient gericht voor mij. Het volgende nummer is een beetje hetzelfde als Black Light, maar dan met een zachtere beat gelukkig. Ook is het nummer wat interessanter en spannender.

Het laatste nummer hinkt een beetje op 2 gedachten. Het begin is wat sufjes, maar rond 2:50 herpakt hij zich en komen de scheurende bassen erin en is het feest. Jammer van die overbekende sample zoals ik al eerder had gemeld.

Conclusie: Afwisselend album, maar helaas vind ik niet elke stijl even goed waardoor het ook een erg onevenwichtig album is. Jammer.

avatar van Onderhond
Die uitstapjes naar Dubstep kan Enduser maar beter laten. Sowieso een artiest met een ietwat twijfelachtige reputatie.

Af en toe zit er een aardig plaatje tussen, vooral 4-7 zijn wel leuk. En ook Sublime bevalt wonderwel, toch wel een verrassing, want de andere samenwerkingen van Enduser vind ik niet echt te pruimen. Zeker Black Light is een pover vehikel.

Gaat zeker niet de goede kant uit met de beste man.

2.5*