Angela Groothuizen - Melk en Honing (2008)

Label: Bertus

1. Voorbij (2:30)
  2. Melk en Honing (3:56)
  3. Klein (4:11)
  4. Bier en Bitterballen (4:08)
  5. Jij Hoort bij Mij (3:27)
  6. Roze Sneeuw (1:43)
  7. Hoe Dikwijls (3:36)
  8. Sara (3:11)
  9. Niet Helemaal Af (3:05)
  10. Kort Verhaal (3:46)
  11. Slapeloos (4:46)
  12. Feest (2:54)
  13. Halleluja (6:45)
avatar van FunkStar
Ik als Dolly Dots fan vind dit een erg mooie CD. Ik ben daarom ook blij dat Angela weer een solo CD heeft opgenomen. De liedjes komen uit haar theaterproductie 'Klein'. Echt ontroerend mooi. Van kippenvel tot een traan.

Eindelijk weer eens een CD met goede muziek, goede teksten en een heerlijke stem! Mijn favorieten zijn 'Roze Sneeuw', 'Feest', 'Sara', en het prachtige 'Bier en Bitterballen'.

avatar van Angelo
Tegenwoordig weer helemaal hot, deze Angela Groothuizen. Momenteel nog te zien als jurylid van The Voice of Holland, en aan het eind van deze maand als jurylid van een nieuw seizoen X-Factor. Als zangeres verwierf ze natuurlijk bekendheid als lid van de Dolly Dots. Hun muziek ligt mij totaal niet, maar dit album met luisterliedjes vind ik daarentegen wel een interessant project.
De sfeer is mooi intiem, het is allemaal erg klein gehouden. Inhoudelijk hebben veel nummers allemaal een veschillende vibe. Neem de titeltrack, die beschikt over een vleugje ska. Of het nummer ‘Roze sneeuw’, een liedje bezongen op een riedeltje van een speeldoos. De afsluiter is natuurlijk een vertaling van Leonard Cohen. Ik moest er even aan wennen, maar het klinkt zo gek nog niet in, al is de oorspronkelijke tekst beter en mooier . De ode aan de overleden cabaretier Bert Klunder, namelijk ‘Bier en bitterballen’, vind ik ook erg mooi. Een prima Nederlandse chanson. Datzelfde geldt voor ‘Jij hoort bij mij’, dat misschien wel valt te classiferen als folk alsmede (wederom) chanson. Verder is ook ‘Feest’ noemenswaardig, en wat mij betreft een van de betere nummers van het album.
Toch vind ik niet alle nummers even interessant. Dat de nummers veel van hetzelfde zijn, geeft natuurlijk niet. Daar staat dan wel tegenover dat het tekstueel allemaal top moet zijn, en dat is het niet bij alle nummers. Daardoor kan ik me voorstellen dat dit album niet zo’n plaat is die je veelvuldig beluisterd, doe ik immers ook niet. Voor zo nu en dan vind ik het wel een erg fijn album. Vooral haar doorleefde stemgeluid en haar manier van zingen, bevalt me goed.

angela is gewoon een rasartiest.
mooi nummer roze sneeuw zo teder...
en natuurlijk halleluja dijk van een stem