Blue Sky Black Death - Late Night Cinema (2008)

Hip-Hop / Electronic
Label: Babygrande

1. The Era When We Sang (6:01)
  2. Lord of Our Vice (6:40)
  3. Ghosts Among Men (7:31)
  4. A Private Death (6:28)
  5. Shoot You Dead (5:17)
  6. Listen Child (5:36)
  7. My Work Will Be Done (4:37)
  8. Forgive Me (4:48)
  9. Different Hours (4:10)
  10. All the News Is Bad Again (4:55)
  11. Legacy to Fuel (2:50)
Eindelijk gelekt .

Edit: het is nog niet echt de retail, hij bevat wel alle nummers maar sommige nummers zijn promo-versies. Nog maar even wachten dan, want ik ben allergisch voor half-goede albums (downloaden heeft dus ook zijn nadelen).

avatar van MJ_DA_MAN
Retail inmiddels ook gelekt. Ben best verrast dat er verder geen aandacht voor is.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb hem nu opstaan, wel dankzij jou bericht MJ anders had ik hem voorlopig nog niet ontdekt.

avatar van Chrisseh
Ik ben zelf niet echt fan van de instrumental hip-hop, maar dit klinkt toch wel goed.

avatar van Osiris Apis
Ik ben ook wel benieuwd. A Heap of Broken Images vond ik een goed album. Ik vind hiphop/triphop-achtige beats altijd relaxt. Ik neem aan dat dit album dat ook is? En niet meer standaard hiphop beats net als de samenwerkingen van Blue Sky met andere mc's.

avatar van Rhythm & Poetry
Een beetje zweverig is dit album wel. Niet iets wat ik elke dag kan beluisteren maar voor zo nu en dan is het zeker niet onaardig. Lastig hier een goede beoordeling over te geven. Zeker omdat ik niet helemaal bekent ben met deze vorm van hiphop en omdat ik merk dat het me niet helemaal mijn 'ding' is. Desondanks vind ik het zeker niet verkeerd en zelfs vernieuwend.

avatar van Osiris Apis
Laatste 2 nummers zijn mooi, maar de rest vind ik nog niet zo heel goed. Dat fluitje in Forgive Me zat dat ook niet in een nummer van Hell Razah? Ik ken het iig ergens al van.

avatar van MJ_DA_MAN
De eerste en laatste twee nummers zijn erg goed, wat daar tussenin zit is ook wel aardig maar toch minder goed dan die vier nummers. En dat is jammer, want dit duo kan het écht. Hun producties klinken allen erg professioneel en goed verzorgd. Dat het instrumentaal is boeit me niks, ik vind het zelfs een stuk fijner op zijn tijd. Ik stem 3,5* op dit moment, nogmaals jammer dat BSBL, net als op de voorganger met Hell Razah, niet alles eruit haalt wat er in zit.

Relax
Klinkt geweldig, bedankt MJ voor het melden.

Heb em nu een maandje intensief geluisterd, en gewacht met stemmen, maar dit is toch een absolute topper: 5,0.
Dit is echt productie van de allerbovenste plank.

Tyn
Na 3 tracks te hebben gedonload en de zeer lovende recensies te hebben gelezen kreeg ik het idee dat ik hem op vinyl moest hebben.
Ik heb hem nu een paar keer gehoord. Ik vind het een prachtige aanvulling in de instrumentale hiphop naast het werk van o.a. Shadow, Krush en RJD2, ze kunnen zich ook absoluut met deze grootheden meten naar mijn idee.
De plaat heeft een prachtig geluid wat op mij aan de symphonische kant overkomt door het veelvuldig gebruik van strijkers. Live gespeeld volgens mij. Het valt me op dat het vooral de instrumenten en melodieen zijn waar de nadruk op ligt en in mindere mate op de beats. Dat is toch enigszins ongebruikelijk in hiphop.
Op een gegeven moment gaan sommige tracks wel een beetje formule achtig te klinken doordat ze regelmatig het zelfde kunstje doen. Verder zijn de composities naar mijn smaak soms iets te organisch en vrijblijvend MAAR het blijft een prachtige plaat en is naar mijn idee een mijlpaal in de instrumentale hiphop!
Play that shit!

Groeten,

Tyn
Quote MJ: "De eerste en laatste twee nummers zijn erg goed, wat daar tussenin zit is ook wel aardig maar toch minder goed dan die vier nummers."

Het eerste nummer vind ik niet zo.. en het derde nummer vind ik juist briljant!! 4e track ook erg goed. Ben wel met je eens dat de plaat ergens in het midden iets van zijn kracht verliest.

Groeten,

avatar van MJ_DA_MAN
De eerste twee tracks blijven echt kunstwerken.

avatar van JLjuju
Ja, die 2de is echt vet

avatar van discipline
A Private Death is echt prachtig!

avatar van Prime
De meest ondergewaardeerde plaat die ik ooit ben tegengekomen op mume. Weinig albums geven mij zoveel energie en melancholische gevoelens tegelijkertijd als deze.

Mijn dopamine voorraad is er vaak al doorheen voordat ie afgelopen is..