Archetype - Unfolding (2008)

Label: Goon Trax

1. You See (3:19)
  2. Keep It Coming (4:10)
  3. I Got Mine (4:49)
  4. Blocked Up (2:48)
  5. Get Down (4:06)
  6. Prey on the Weak (3:31)
  7. Anywhere (3:44)
  8. I'll Be Honored (3:41)
  9. Freakin' Out (3:24)
  10. When We Were Kids (4:54)
  11. Unfolding (4:42)
  12. Live It Up (4:35)
  13. Best Song (4:03)
  14. You See [DJ Juco Remix] (4:04)
avatar van jelmer19
Staan een paar fijne producties op.
Erg leuk gedaan dit en zeker het beluisteren waard!!

avatar van Delars
check hem nu , op aanraden van kebab

avatar van Sjaakspeare
Er staan echt een aantal krankzinnig goede beats op deze plaat. De MC's zijn verder goed qua flow en intonatie, en erg goed wat de teksten betreft. Maar het is vooral wat de instrumentaties betreft een nogal wisselvallig album. Vooral de nummers 3 tot en met 5 vind ik beduidend minder dan veel andere nummers. En 2, 6, 7 en 13 springen er dan weer echt bovenuit, omdat die verdomd geweldig zijn. Gelukkig zit de rest daar kwalitatief niet ver onder. Ik twijfel daarom tussen een 4 en een 4,5. Ik ga in eerste instantie voor een 4,5. Ik vind het allemaal ook gewoon heel vet.

avatar van Sjaakspeare
Nou ja, dit móet wel een 4,5 blijven, alleen al omdat de beats van 'Keep It Coming' en 'Anywhere' twee van de beste beats zijn die ik ooit gehoord heb. Aansluitend op mijn eerdere lijstje: nummer 10 heeft ook een erg sterke beat.

Archetype heeft overigens een eerdere release gekend. Hierop staan alleen veel nummers die hier ook op staan. Maar de onderstaande twee bijvoorbeeld niet. Maar het beluisteren zijn ze zeker waard. Nezbeat is werkelijk fenomenaal bij vlagen.
YouTube - Think of Me - Archetype
YouTube - Archetype - Wait or break

Rene1979
Heb hem nooit beoordeeld ondanks dat ik deze origineel heb. Maar goed mijn cijfer zegt genoeg.

FightForMore
Een heel leuk album met goede beats. Ik twijfel wel over de kwaliteit die de MC's brengen, want vooral in het begin erger ik me een beetje aan hun flow. De teksten zijn goed, maar niet echt van hoogstaande creativiteit.

avatar van MAS
MAS
Leuk HHAVDW. Ik vind dit album vooral productioneel erg interessant.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Inderdaad enkele moddervette producties, ondanks het feit dat het me niet geweldig bij blijft... Ik heb het veel beluisterd en veel getwijfeld om mijn cijfer naar 3,5* te halen, maar ik laat hem mooi op 4,0* staan .

avatar van principal2000
Ik ben iets minder onder de indruk van dit album. De MC's hebben een licht irritante stem en hun flow is wisselend. De productie is (duidelijk) het sterke punt van dit album. Maar zelfs daarvan ben ik niet continu onder de indruk. Ik ben bang dat dit een album is wat wel leuk en aardig is om te luisteren, maar minder aantrekkelijk om te herbeluisteren. Anywhere steekt voor mij met kop en schouders uit boven de rest. De rest vind ik wisselend matig, okay en redelijk goed. Voor degenen die Keep It Coming goed vinden: check dit (discotime!).