Ansur - Warring Factions (2008)

1 stem

Noorwegen
Label: Candlelight

1. The Tungaska Incident (8:45)
  2. Sierra Day (5:53)
  3. Phobos Anomaly (6:20)
  4. An Exercise in Depth of Field (12:16)
  5. At His Wit's End (7:59)
  6. Cloudscaper (7:42)
  7. Prime Warring Eschatologist (12:39)
lambf
Vroeger maakten ze black metal, maar daarmee vielen ze waarschijnlijk te weinig op, dus daarom hebben ze er maar prog rock en jazz bij gegooid, en van de Black Metal zijn alleen de vocalen aanwezig. Of de muziek erdoor beter is geworden weet ik niet, maar ik betwijfel het. Het album klinkt bij vlagen ontzettend cheesy, vooral omdat de gitaren erg vrolijk gestemd zijn, de zang belachelijk is (u weet wel, zo'n afgedankte tuinkabouter die ook nog toevallig queen-fan blijkt te zijn, maar eigenlijk zijn ze dat allemaal), de gitaarpartijen hier en daar zelfs aan yes of iets dergelijke doen denken, de orgeltjes ongelofelijk slap klinken en meer dan ééns gewoon belachelijke progressieve “show” rock is. Het drumgeluid is niet al te goed, maar ach, dat is nou niet het ergste van dit album. Verschikkelijk.

sxesven
Waarom luister je dit soort troep dan ook in vredesnaam (af)? Hoewel je volgens je last.fm account nog een track of wat te gaan hebt ten tijde van dit schrijven en stemmen, trouwens.

Klinkt kut overigens, staat genoteerd, ik ga weer op zoek naar een goede plaat!

avatar van Don Cappuccino
Ik snap echt niks van de beoordeling van dit album, 0,5 ster ? Dat is echt veel en veel te weinig. Op ProgArchives word dit album wel erg goed beschreven. Ik vind het een geweldig album. The Tunguska Incident opent met flamenco gitaren en gaat daarna een heerlijke riff waar die flamenco gitaar nog steeds op de achtergrond zit. Dit album heeft ook veel stukken die compleet buiten de metal liggen, maar dat is niet erg, dat maakt het veel boeiender. Ik weet dat de productie behoorlijk klote is, maar de muziek is van zeer hoog niveau. Dus als je progressieve metal erg gaaf vind, luister dit album dan eens.

P.S.: 2,75 sterren is nog steeds veel te weinig