Owls - Owls (2001)

Label: Jade Tree

1. What Whorse You Wrote Id On (4:07)
  2. Anyone Can Have a Good Time (5:34)
  3. I Want the Quiet Moments of a Party Girl (3:43)
  4. Everyone Is My Friend (3:26)
  5. I Want the Blindingly Cute to Confide in Me (5:58)
  6. For Nate's Brother Whose Name I Never Knew Or Can't Remember (2:57)
  7. Life in the Hair Salon-Themed Bar on the Island (3:43)
  8. Holy Fucking Ghost (6:09)
avatar van Gajarigon
Owls mag je gerust het vervolg op Cap'n Jazz noemen, want 4/5 van die groep speelt hier weer in mee. Centraal natuurlijk Tim Kinsella (en zijn broer Mike), maar ook de productie van Steve Albini. De klank is goed verzorgd, en zo ook het gitaarspel. Helaas gaat samen met de rommeligheid ook de energetische dynamiek verloren die Cap'n Jazz nog leuk maakte. Dit valt ergens tussenin Cap'n Jazz en American Football, en het is net dit vis noch vlees karakter die de muziek de nek omwringt. "I Want the Quiet Moments of a Party Girl" bijvoorbeeld klinkt als zo'n volledig mislukt Velvet Underground experiment, dat helemaal nergens heengaat. Kortom, een ontgoochelend album.