Buddy Guy - Feels Like Rain (1993)

Blues / Rock
Label: Silvertone

1. She's a Superstar (5:03)
  2. I Go Crazy (2:26)
  3. Feels Like Rain (4:38)
  4. She's Nineteen Years Old (5:42)
  5. Some Kind of Wonderful (3:29)
  6. Sufferin' Mind (3:33)
  7. Change in the Weather (4:38)
  8. I Could Cry (5:08)
  9. Mary Ann (3:13)
  10. Trouble Man (4:07)
  11. Country Man (6:21)
avatar van vin13
Mooie sfeervolle blues en soul met veel afwisseling en gebruik van blazers. Buddy Guy is echt 1 van de beste gitaristen en vocaal klopt het ook. Scheurend en zoekend door de songs heen en de tuinbroek past wel bij het Mississipi-gevoel.

avatar van Ronald5150
Op "Feels Like Rain" laat Buddy Guy een combinatie horen van blues en soul. Uiteraard ligt de basis in de blues, maar door de toevoeging van strijkers en toetsen krijgt "Feels Like Rain" een significante soulvibe. Persoonlijk vind ik zelfs dat de soul soms iets teveel de overhand neem. Guy speelt zoals bekend wederom uitstekend gitaar, maar ik hoor dat eigenlijk alleen terug in de solo's. Zijn meeslepende op blues gebouwde ritmepartijen ontbreken hier. Alleen op "She's Nineteen Years Old" hoor je het echte oude bluesgevoel weer terugkomen. Buddy Guy probeert hier een iets andere aanpak. Dat is bewonderingswaardig, maar pakt niet altijd even goed uit. Maar al met al geef ik "Feels Like Rain" een ruime voldoende.