Logistics - Reality Checkpoint (2008)

Electronic
Label: Hospital

1. Wide Lens (4:28)
  2. Shanghai Skyline (5:11)
  3. 96 (5:42)
  4. No Words (5:16)
  5. Dreamer of Dreams (4:56)
  6. Daybreak Sequence (4:17)
  7. Trying Times (5:08)
  8. Cocoon (4:47)
  9. Slow Motion (5:15)
  10. Daylight Creeps In (6:23)
  11. Spotlight (5:31)
  12. Cold World (4:19)
  13. Reality Checkpoint (5:59)
  14. Waiting Line (4:52)
  15. Back Where We Started (3:17)
avatar van Reijersen
Ik mag mij zo af en toe best eens interesseren in het electronische genre. En daarin vind ik Drum 'n Bass een energieke stijl.
Dit was dan ook de reden dat ik in het Drum 'n Bass topic de vraag had gesteld voortips in deze stijl. En ja, daar zaten de Logistics ook tussen. En toevallig kwam ik hun nieuwste telg tegen.

Het album begint vrij direct met de bekende Drum 'n Bass sound. Naar mijn gevoel is dit niet de meest opgefokte vorm van deze stijl, maar daardoor des te interessant voor mij. Het album is ook niet een mix van 15 nummers, maar bestaat uit 15 op zichzelf staande nummers. Al om al beukt (voor mijn doen) het allemaal lekker door.
Grootste probleem dat ik alleen vaak heb met electronic is dat de het muzikaal een nummer lang van hetzelfde is, zonder dat er echt vocale afwisseling in zit. Daarom is dit ook echt muziek waar ik maar net zin in moet hebben, of om op feestjes te gebruiken.

avatar van Rhythm & Poetry
Het maakt me wel nieuwschierig, ben niet zo bekend met Drum 'n Bass eens kijken of ik dit project kan waarderen.

tuktak
logistics maakt over het algemeen idd iets meer gefunkte drum n bass. veel werk op 12" zit ook wel vol met vocalen en lange strings en dergelijke zoals hier op daylight creeps in. de beste tracks zijn voor mij die daarbij ook wat de diepte/donkerte ingaan, met de inspiratie van ed rush&optical. de vetste track is voor mij dan ook waiting line.