HIT ME TV - HIT ME TV (2008)

Label: The Alternative

1. Not a Real Talent (3:23)
  2. Nice Guys (3:19)
  3. Maybe the Dancefloor (4:00)
  4. Stars (4:53)
  5. Lucy (3:29)
  6. Jesus at 25 (3:03)
  7. A Public Thing (3:32)
  8. Should We Be Doing This (3:47)
  9. My Sweet Mistake (3:36)
  10. The Boy Has a Plan (4:01)
  11. The Reign of Man (4:01)
avatar van Yak
Yak
Daar istie dan, de debuut-cd van 'the band formerly known as Skip The Rush'.

avatar van rzasa
Te beluisteren op de Luisterpaal. Het kan mij wel bekoren.
Stem doet denken aan B. Molko. Track 5 is favoriet.
Welja, ik gooi er meteen 4 sterren tegenaan.

Horen die hoofdletters eigenlijk? Stoort een beetje.

SelmaDuim
Ze schrijven zelf overal hun naam en titel met hoofdletters (CD-boekje, site enz.) dus we gaan er maar vanuit dat ze het zo bedoeld hebben.

avatar van Yak
Yak
Als Skip the Rush waren ze een bandje dat je in de verte wel steeds aan de poorten hoorde rammelen, maar waarvoor het nooit écht wilde lukken. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ze met een handjevol fans tamelijk ongemerkt de geschiedenis in zouden gaan, totdat ze besloten het met dezelfde bezetting eens over een heel andere boeg te gooien. Skip the Rush eruit, HIT ME TV erin met een dosis meer lef en good looks. En het belangrijkste: met een verdomd indrukwekkend album.

Maybe the Dancefloor was al een voltreffer: één keer luisteren en je krijgt 'm de rest van de dag niet meer uit je systeem. Maar zo stunten ze op dit album met gemak nog wel een paar keer, zoals in The Boy Has a Plan, Not a Real Talent en Nice Guys: véél te aanstekelijk allemaal, en daarnaast zitten de nummers erg knap in elkaar en sta je geregeld versteld van de zang-acrobatiek van Jaap Warmenhoven. Met het gas eraf, zoals in Stars, gaat het wel heel erg richting de rustigere nummers van Placebo, maar dat is ze vergeven want ook daar komen ze vrij nonchalant mee weg. En hoe Stars richting het eind begint te ontsporen is eigenlijk ook wel erg stoer weer. Mijn favoriet is Jesus at 25, het kortste nummer van de plaat, met net drie minuten helemaal volgepropt met fantastische vondsten.

En dan nu flink touren en het hele land over denderen, ik gun het ze van harte. Voor nu alvast een 4*.

SelmaDuim
Jeuheuj! We hebben een clip! En nog een leuke ook!

en een goede nederlandse band erbij

avatar van Didgeplayer
Een fris vernieuwend titelloos album waar de energie van af spat.
Komt dit nou doordat de gitaar is vervangen door de synthesizer?
Hoe dan ook, de vooheen geheette indie-rockband Skip the Rush maakt hiermee waarschijnlijk de grote doorbraak, let op mijn woorden.

Didgeplayer schreef:
Een fris vernieuwend titelloos album waar de energie van af spat.
Komt dit nou doordat de gitaar is vervangen door de synthesizer?

De gitaar is niet vervangen, er is een synthesizer (Juno 106) aan toegevoegd. De Chapman Stick die Skip The Rush in hun begintijden gebruikte doet wel al geruime tijd niet meer mee.

Verder ben ik het met je eens.

Beetje jammer dat ze alles vernieuwen maar wel doodleuk Skiptherush nummertjes op deze cd zetten.

Waarom is dat jammer? Als de nummers maar goed zijn toch?

Ik vind het een beetje slap. Jezelf zo opnieuw in de markt zetten, nieuwe naam, image, en dan wel met oude nummers aankomen vind ik hetzelfde als eerst heel hard roepen dat je een nieuwe fiets hebt en dat vervolgens blijkt dat je hem slechts hebt overgespoten.

SelmaDuim
Welke nummers zijn volgens jou dan Skip The Rush nummers?

Naar mijn weten hebben deze nummers nooit op een StR album gestaan (ik heb ze allemaal) en zijn ze ook nooit ten tijde van StR gespeeld tijdens concerten. Zo worden er nu ook geen StR nummers ten hore gebracht tijdens een HMTV concert.

Muzikaal gezien zijn ze niet compleet anders geworden, dat was de hele intentie ook niet. Wel hebben ze een instrument toegevoegd (synthesiser) en wordt de Chapmanstick niet meer gebruikt, waardoor de muziek net wat opzwepender en dansbaarder klinkt.

SelmaDuim schreef:
Welke nummers zijn volgens jou dan Skip The Rush nummers?

Ik tel vijf nummers!
Maargoed, mijn punt is duidelijk. Binnenkort maar eens goed de plaat luisteren, wie weet was het inderdaad een goeie keus. Ben benieuwd.

SelmaDuim
Je hebt inderdaad gelijk, een aantal nummers zijn al eerder ten tijde van StR gespeeld tijdens concerten.

Al met al vind ik de metamorfose echt wel geslaagd. De klank is echt opgefrist evenals hun uiterlijke voorkomen. Ik hoop van harte dat dit hen helpt om wat verder te komen dan Paradiso of Melkweg.

Ze hebben doodleuk nummertjes van StR eropgezet, maar achja, als je al 2 jaar bezig bent met een nieuwe cd ... Én die nummers zijn gewoon goed? Gewoon eropzetten, want ik had niet gewild dat een nummer als Jesus At 25 de prullenbak inging... Dag StR, HALLO HIT ME TV!

avatar van Arnando
Vanavond gezien in de Vooruit te Gent. Eerste kennismaking, nadat ik vandaag ook de cd zag staan in FNAC. Te zien aan de tracklist hebben ze zowat de voltallige cd gespeeld. Positief opgevallen zijn het rekbare stemgeluid van de zanger (al stond het wel pokkehard-oren suizen nog na) en de originele song-structuren. Jammer van de enkele foutjes, de soms overdreven echo-stemvervorming en dat Hollands accent :-p. Nog even wat trainen (zeker ook op de bindteksten) en tot op de zomerfestivals 2009!

avatar van gebruikersnaam
Als ik mn band Skip the Rush had genoemd was ik ook "overnieuw" begonnen. Erg leuk en catchy cd-tje! Ze verdiennen het in ieder geval om door te breken, wel een beetje een wannabe-gehalte vind ik persoonlijk! Live zeer ok!

avatar van Sammy
Nadat ik jaren geleden een zeer leuk demootje van StR in huis heb gekregen én na hun zeer lekker klinkende debuut was het tijd voor StR om door te breken. Onder een andere naam wel te verstaan. Deze cd doet het toch allemaal net niet bij mij. Iedere luisterbeurt knaagt er weer iets en ik kan niet echt zeggen wat dat dan is. Ik denk dat het allemaal iets te mat is (productie?) en bij ieder nummer ben ik aan het wachten op iets explosiefs, iets pittigs...jammergenoeg blijft dit moment steeds uit.
Ik heb ze laatst live gezien in de W2 en dat was erg aanstekelijk en dansbaar, maar op cd lijken ze dat effect toch nét niet te bereiken. Toch is het een verdienstelijke plaat, waarbij natuurlijk de zang opvalt. Voor deze plaat start ik zuinig met een aantal van 3 sterren.

avatar van midnight boom
kweet het niet me deze cd,
mij wil hij niet echt pakken en de stem van de zanger is ronduit irritant,
Het zijn sympatieke jongens maar hun muziek is niet zo super als ze overal beweren,
Jammer......2,0*

avatar van Twinpeaks
Lekker energiek album. In de wandelgangen had ik de naam wel eens horen zoemen maar kende het eigenlijk niet. Aangename ontdekking. Niks speciaals gewoon degelijk. Ideaal om bij te werken . Vocaal neigt het inderdaad naar Placebo , maar ook die kan ik goed hebben. 3 en halve ster voor deze.