Jimmy Ruffin - Ruff 'n Ready (1969)

Soul
Label: Motown

1. Don't Let Him Take Your Love from Me
  2. Don't You Miss Me a Little Bit Baby
  3. Gonna Keep on Tryin' Till I Win Your Love
  4. Farewell Is a Lonely Sound
  5. Everybody Needs Love
  6. 96 Tears
  7. It's Wonderful (To Be Loved by You)
  8. Sad & Lonesome Feeling
  9. Love Gives Love Takes Away
  10. I'll Say Forever My Love
  11. You Got What It Takes
  12. Lonely Lonely Man Am I
avatar van jelmer19
Fantastisch album van deze man.
Hoorde het eerste nummer en was gelijk verkocht.
En toen er mij alleen maar meer fantasctische songs ter ore werden getoverd kon mijn dag niet op.
Het klinkt gewoon allemaal heel opgewekt en vrolijk en jimmy zingt hier lustig op los. Ook een 2e of 3e track is hier een voorbeeld van. Erg mooie nummers.
Maar welk nummer op deze plaat is niet sterk.
Ik ben in ieder geval enthousiast en ga dit zeker vaker opzetten.

sq
(beluisterd als soulalbum van de week)

Ik kende Jimmy Ruffin alleen als passant in de discojaren met het vrij kleurloze ´Hold on´ (van zijn album uit 1980) en was eigenlijk verbaasd dat deze man kennelijk ook een verleden heeft in de hoogtijdagen van de oude soul.

Maar verdorie wat een lekkere plaat is dit. Zijn manier van zingen is echt ´touchy´ en dat wordt gecombineerd met sfeervolle begeleiding (mooie strijkarrangementen mn). Dat maakt heel wat van de toch vrij eenvoudige composities op dit album tot mooie juweeltjes. Ik vind dit een van de beste albums uit de reeks en van de oude tijd (tot en met 60´s) eigenlijk gewoon de beste. Mooiste nummer vind ik ´Gonna Keep on Tryin' ( helaas niet helemaal compleet in mijn versie ); dat kan voor mij zo naast alle erkende soulclassics staan.
Heel wat R&B sterren die zichzelf overschreeuwen door al maar ´improviserend´ nep-emotioneel staan te wezen kunnen hier nog wat van leren. Dit is echt een verborgen schat geopenbaard wat mij betreft. Dank Jelmer!

avatar van jelmer19
Heb hem deze week minstens elke dag 2x gedraaid en ik vind hem steeds beter worden. Een heerlijke positieve vibe op dit album.
Dit komt voor mij toch wel dicht in de buurt van de 5,0 sterren.

avatar van Reijersen
Jimmy wie? Ja ik had eigenlijk nog nooit van deze man gehoord. En het bevalt me! Dus des te blijer dat ik hem nu wel ken.
Heerlijk stem heeft deze man zeg! Dat is vooral hetgeen waar dit album op drijft, de stem van Ruffin. Want muzikaal hebben we het allemaal al eerder gehoord, wat het niet irritant maakt, maar wel wat geijkt.

avatar van unaej
Aardig plaatje, maar voor mij mist zowel de stem als de muzikale invulling spanning. In soul zoek ik vooral vuur, en wat dat betreft laat Ruffin me hier op mijn honger… Desalniettemin ademt ‘Ruff ’n Ready’ een uitbundige sfeer die het geheel wel dragelijk maakt. Nipt voldoende.

sq
Gisteren gescoord op plaat .

avatar van jelmer19
Tof, Waar heb je hem gekocht?

sq
Gisteren in Utrecht aan een kraampje (en buiten, ik kwam er gewoon langs). Dat kraampje maakte trouwens wel deel uit van een groep stands waar allemaal wel bijzonder vinyl werd verkocht. Het was voor een platenbeurs wel klein (of ik was te laat) maar het was duidelijk voor verzamelaars. Dat gold overigens ook voor de prijs - 25 euro. Waarachtig het hoogste bedrag dat ik ooit betaalde voor een LP en dat was wel even slikken. Maar als je ook een bak met soul-collectors doorbladert in de hoop deze toevallig aan te treffen en hij stáat er, dan moet je ook toeslaan vind ik.

Ik heb nog een stempeltje gekregen van de eigenaar. Geen internetsite, wel een emailadres.

Ik ben jaloers
Denk je dat hij er nog meer heeft want ik ben ook al een poosje op zoek naar de plaat. En 25 euro is een prijs die ik er ook wel voor over heb.

avatar van Reijersen
De “andere” Ruffin is ook solo bezig. Minder dan het werk van David, maar nog steeds erg genietbaar.
1. Don’t Let Him Take Your Love Away From Me – vrolijke noten bij een minder vrolijk onderwerp
2. Don’t You Miss Me a Little bit Baby – de vibe is misschien wat minder vrolijk, het onderwerp houd de gemiste liefde
3. Gonna Keep On Tryin’ Till I Win Your Love – mooi, sereen gezongen nummer
4. Farewell is a Lonely Sound – sfeervol nummer, vooral door de front en backing vocals
5. Everybody Needs Love – en zo is het maar net
6. 96 Tears – wordt genoeg energie in dit heerlijke nummer gestopt.
7. It’s Wonderful – prima song, beetje tussendoortje
8. Sad & Lonesome Feeling – goede samenspel van vocalen
9. Love Gives Love Takes Away – lekker ritme in dit nummer.
10. I’ll Say Forever My Love – Motown in alles
11. You Got What it Takes – swingend nummertje voor de glimlach