Viper - Soldiers of Sunrise (1987)

Braziliƫ
Label: Rock Brigade

1. Knights of Destruction (3:12)
  2. Nightmares (3:36)
  3. The Whipper (3:10)
  4. Wings of the Evil (3:55)
  5. H.R. (3:15)
  6. Soldiers of Sunrise (6:52)
  7. Signs of the Night (3:30)
  8. Killera (Princess of Hell) (2:38)
  9. Law of the Sword (4:29)
avatar van jasper1991
Erg gave powermetal met nijgingen naar speedmetal, een van de eersten in zijn soort volgens mij. Matos is nog niet wat hij zijn kan, maar een nummer als de titelsong moet toch werkelijk overtuigen.

avatar van Kronos
jasper1991 schreef:

Klinkt goed, deze muziek. Maar lijkt me toch eerder in navolgeling van de Duitse speed/power metal zoals Helloween, Rage, Running Wild, Grave Digger, Living Death... Die stroming schoot in 1984 uit de startblokken in reactie op de New Wave of Britisch Heavy Metal (en ook wel de US power metal zoals Virgin Steele, Hawaii, Helstar, Manowar). Accept mag zeker ook genoemd worden, want die lieten begin jaren tachtig op Breaker en Restless and Wild soms al zo'n verhoogd tempo horen. Het meest doet Viper echter denken aan de vroege Helloween.

avatar van ZAP!
Hier is de originele hoes te zien, zoals ik 'm me ook herinnerde van vroeger; vond 'm toen erg mooi en het logo ook. Helaas niet in goede kwaliteit... muziek nooit geprobeerd dacht ik, maar ik blijk op Discogs voor deze en de opvolger 4 sterren te hebben gegeven.