Yanni - I Love You Perfect (1989)

1 stem

Griekenland
Score
Label: Silva Screen

1. Opening Credits - Theme to "I Love You Perfect" (4:19)
  2. The Lover's Quarrel (0:55)
  3. Allan Fired (0:55)
  4. Chair Shower & Court Room Montage (1:35)
  5. Setting the Horse Free (3:21)
  6. The Lovers Make Up (0:54)
  7. Clarinet Quintet K.581 - Allegretto (Mozart) (8:22)
  8. "Marry Me!" (2:10)
  9. "I'll Be by Your Side" (2:12)
  10. Temper Tantrum (2:02)
  11. "But I Have Some Good Days" (0:45)
  12. Hospital Montage (1:50)
  13. Christina Dies (1:16)
  14. Ending Credits - Theme to "I Love You Perfect" (0:42)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Eén van de weinige filmsoundtracks die Yanni heeft geschreven. Dit keer voor een TV-film genaam 'I Love You Perfect'. Een drama over een jonge, rijke vrouw die verliefd wordt op een barman. Ze laat haar welvarende leventje voor wat het is, trekt bij de man in en voor even is ze samen met hem dolgelukkig. Totdat er een ongeneeslijke ziekte bij haar wordt geconstateerd, met als gevolg dat ze het eind van het jaar niet zal halen. Het verhaal schijnt op waargebeurde feiten te zijn berust.

De muziek heeft voor een groot deel wel de basis gevormd voor een tweetal composities die later voornamelijk op compilatie-albums van Yanni zouden prijken. Zo bestaat het openingsthema uit de thema's die later tot volle wasdom zouden komen, middels de populaire Yanni-tracks "In the Mirror" en "True Nature".
Deze thema's komen overigens geregeld terug op de rest van het album, wat natuurlijk gebruikelijk is voor filmscores.

De muziek ligt erg in het verlengde van de albums die rond dezelfde periode uitkwamen en bevat de voor die tijd typische Yanni-sound.
Voor de rest valt er niet zo veel te melden over dit album; het is een functionele score en bevat zeker wel mooie muziek van een, wat ik ervan weet, verder niet bijster opvallend TV-drama. Het is alleen voor Yanni-begrippen niet zo heel erg bijzonder en opvallend allemaal.
Kortom, best een mooi album, maar verder niets om echt wakker van te liggen.