Ype & The Schavers - We All Gonna Die (2008)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Foreign Countries (2:04)
  2. Summerday (2:41)
  3. The Day Maggie Died (2:41)
  4. Let's Go to the Zoo (2:35)
  5. Depressed (3:21)
  6. Cheerful (3:17)
  7. Real Choices (2:47)
  8. Break Out (2:20)
  9. We All Gonna Die (3:40)
  10. Outboard Ballad (3:14)
  11. The West (4:55)
  12. Got to Get Out of Here (2:00)
  13. Heavy Metal Heart (3:47)

met Kees Dijker

avatar van wortelboer
Volgens sommigen na de Rousers en Kobus gaat naar Appelscha destijds (88) de beste punkband van Nederland. In ieder geval goed dat na 20 jaar het vinyl ook op CD verkrijgbaar is. Staat als een huis, typisch jaren tachtig productie (beetje plat), maar prachtige composities en goed stevig neergezet. Live was het nog beter, en ze treden enkel nog wel eens op dus wie weet wat er nog komt.

avatar van SKUOR
SKUOR-fans steunen Ype door dik en dun, liefst een 5***** rating maar dat zou wat al te flauw zijn, en dit laat ruimte voor nuance. Helaas mag er geen pure eigen beheer werk opgevoerd (SKUOR - No, it alderbêste !) maar gelukkig is deze CD van Ype & The Schavers in Groningen en Leeuwarden in de platenzaken te krijgen. Het meeste is in 1988 al op vinyl uitgebracht op het roemruchte FutureMusic label. Geniet!

avatar van Pinsnider
Ik sluit me volledig aan bij de lofuitingen hieboven!! De liedjes op zich zijn retestrak en bij vlagen ijzersterk!! Minpuntje toch ook wel de productie en de zang had naar mijn smaak hier en daar wel wat overtuigender mogen zijn. Desondanks een fantastische CD met, inderdaad, heerlijke nummertjes! Laat de zomer maar komen!!