Bauhaus - The Singles 1981-1983 (1983)

Label: Beggars Banquet

1. The Passion of Lovers (3:53)
  2. Kick in the Eye (3:30)
  3. Spirit (3:44)
  4. Ziggy Stardust (3:13)
  5. Lagartija Nick (3:04)
  6. She's in Parties (5:46)
avatar van OMalley
Ik wist niet dat dit ook CD uitgebracht is!?!
Ik heb dit album natuurlijk op vinyl.

Vandaag een paar 12 inches uit de kast gehaald. Begin jaren 80 deze vaak aangeschaft, ze kosten toen bij mijn eigen platenboer altijd 12,90 gulden. En de geluidskwaliteit van die 12 inches was toch wel onovertroffen.
Deze 12 inch (eigenlijk een mini elpee) heb ik eigenlijk niet zo veel op gehad, krasloos exemplaar.
Het eerste nummer zei me niks meer, 'kick in the eye' wel. Dat is echt een dansbaar nummer, evenals 'spirit'. Het is postpunk/gothic op zijn best en zorgde ervoor dat 'de kraaien' (bijnaam voor diegenen die in de jaren 80 geheel in het zwart gekleed waren) de kans kregen om de dansvloer te bezetten en daar geheel in zich zelf gekeerd zich uit konden leven.
Kant 2 start met 'ziggy stardust' van David Bowie, de inspiratiebron van Bauhaus en zeker van zanger Peter Murphy. Deze versie is van een live optreden bij David Jensen op BBC 1 op 22 juli 1982.
Lagartha Nick was enkel als single en op 12 inch uitgebracht en bereikte nummer 44 op de hitlijst in Engeland. 'She's in parties' deed het beter op nummer 26. De elpees deden het wel beter.
Op dit moment is op Radio 2 bezig met de Top jaren 80 lijst, ik sta dan toch te kijken hoeveel muziek toendertijd (terecht) langs me heen is gegaan. 'Bauhaus' toch echt wel een bekende naam in het alternatieve circuit zul je er niet in tegenkomen.

avatar van Aazhyd
Het zijn stuk voor stuk allemaal uitstekende nummers. De albumversies zijn soms wel heel anders. Het grootste verschil is bij Spirit.