Senne Guns - Hoera voor de Eleboe (2011)

Belgiƫ
Label: Zielplatenmaatschappij

1. De Goudvis (4:10)
  2. De Eleboe (3:46)
  3. Studio Carrousel (1:16)
  4. Helder (6:59)
  5. Zovele Mooie Vrouwen (2:46)
  6. De Dag Walst (4:29)
  7. De Nagelstudio (3:29)
  8. Rosalie (3:15)
  9. In Milaan (3:29)
  10. Blijven Dansen (2:55)
avatar van Cerclezot
Na het vele malen horen van de goudvis op de Belgische radio 1 (Senne Guns is technicus op radio 1) was ik wel benieuwd naar het volledige album. Na enkele malen luisteren begin ik op 4*.

Toppers: De goudvis, de dag walst en in Milaan

Ondertussen toch verhoogd naar 4,5 sterren. Geweldige cd

avatar van Bruno_6
Ik zal ook nog wet reclame blijven maken. Hier kan je het album beluisteren.

avatar van Cerclezot
Gisteren eens live gaan kijken in Blankenberge en dat was goed. Ik blijf dit album maar draaien, maar blijkbaar ben ik hier de enige.

avatar van Maestro B
Toffe CD van nen toffe pé zoals ze bij ons zeggen.
Goudvis, Helder (met live Wilco-iaanse finale), De Eleboe, ... topnummers met leuke tekstuele humor.
Jonge en grote belofte ... 't is leuk vertoeven in Vlaanderen Muziekland.

'k Kan naar deze cd blijven luisteren! Duidelijk verstaanbare originele teksten, grappig, emotioneel en soms echt absurd. En dit allemaal op prachtige afwisselende muziek! Soms wat van Eels, soms wat van Spinvis, echt een zeer toffe mix.

avatar van Bruno_6
Op 20 januari verschijnt Senne's tweede cd, getiteld 'Zon'.

Bruno_6 schreef:
Op 20 januari verschijnt Senne's tweede cd, getiteld 'Zon'.

Daar kijk ik naar uit

avatar van Fathead
Moeilijk om hier sterretjes aan te verbinden. Het album glijdt van geniaal (Helder, De Dag Walst, Blijven Dansen) naar wel oké (De Goudvis, In Milaan) naar vreselijk (Zovele Mooie Vrouwen, De Nagelstudio).

Ik word altijd wel blij van dit soort albums. Hopelijk is de opvolger wat consistenter...

avatar van dynamo d
Album begint met nogal kinderlijke nummers als De Goudvis en De Eleboe maar met Helder wordt helder waartoe Senne Guns in staat is, namelijk prima Spinvis-achtige popmuziek op zijn Vlaams. Opvolger Zon vind ik beter dan Hoera voor de Eleboe maar ook op dit debuutalbum staat een aantal aardige nummers zoals het genoemde Helder en verder Rosalie en In Milaan, afgezien van het begin dan dus.

avatar van Wyverex
Vandaag pas dankzij Spotify Senne Guns leren kennen. Hoop dat ik heel binnenkort een review over zijn albums kan schrijven! Wat klinken zijn nummers voorlopig zo goed...