The Bee Gees - First Hits Vol. 2 (1990)

Australiƫ
Label: Duchesse

1. Spicks and Specks (2:43)
  2. Monday's Rain (3:00)
  3. Tomorrow, Tomorrow (3:55)
  4. Where Are You (2:04)
  5. Jingle Jangle (2:12)
  6. How Many Birds (1:59)
  7. Tint of Blue (2:08)
  8. Secondhand People (2:05)
  9. Playdown (2:54)
  10. I Don't Know Why I Bother with Myself (2:48)
  11. Big Chance (1:43)
  12. Born a Man (3:13)
  13. Glass House (1:58)
  14. First of May (2:48)
  15. Red Chair Fade Away (2:17)
  16. Turn of the Century (2:25)
Pieter Paal
Dit zijn van die rommel-CD's die ik vroeger altijd vaak op markten tegenkwam. Dit zijn dus de Australische Bee Gees-opnamen uit hun beginjaren. Dit is 'Rare, precious & beautiful vol. 1' met kopie van LP, het gekraak is duidelijk te horen, aangevuld met 'Tomorrow, tomorrow' (single), 'First of may' (van 'Odessa'), 'Red chair fade away' (van 'Bee Gees 1st') en 'Turn of the century' (van 'Bee Gees 1st') toen ze alweer in Engeland woonden. Die opnamen klinken wel goed en zijn letterlijk van CD gekopieerd. Op 'First hits vol. 1' staan nog meer (bekende) opnamen uit de Polydor-jaren.

Het eerste deel bestaat voor het grootste deel uit nummers van van het eerste Polydor-album Bee Gees' 1st. Met Red Chair Fade Away en Turn of the Century van First Hits vol. 2 is dat album (met het ontbreken van Please Read me) dus bijna compleet. Het Duchesse-label hanteerde steeds 16 nummers per LP of CD.

01. Massachusetts
13. I Started A Joke
14. Craise Finton Kirk Royal Academy Of Arts
15. One Minute Woman
16. Close Another Door

Words en I've Gotta Get A Message To You zijn alleen uitgebracht als singles. In sommige landen was op het album Idea uit 1968 het nummer Such A Shame vervangen door Message...
Er zijn 2 studio versies van dat nummer. I Started A Joke is ook een single van Idea.
De eerste CD-uitgave van Idea heeft 13 tracks en bevat zowel Such A Shame als I've Gotta Get A Message To You.
Massachusetts en World zijn singles uit 1967 van het 2e album Horizontal uit 1968.
De eerste 4 Bee Gees-albums voor Polydor (1967/69) bestaan naast hun vocale hoogstandjes ook uit hun meest psychedelische nummers. Begin jaren 70 gaat hun muziekstijl meer richting country rock en ballads. Vanaf 1974 gaat men steeds meer richting soul, funk en disco.