Chet Baker Trio featuring Philip Catherine - Chet's Choice (1985)

Jazz

8. Adriano
  9. Blues in the Closet
  10. Stella by Starlight
thejazzscène
Is dit met Philip Catherine, de gitarist zelve dat Baker hier speelt, Pretfit?

pretfrit
hoeveel Philip Catherine's ken jij?

maar inderdaad...en noem me onnozel maar waar moeten we die Philip Catherine van kennen?

thejazzscène
Jij kent hem misschien niet maar ik (als belg) ken hem als internationaal bekende jazzgitarist (al vind ik de werken die ik ervan gehoord heb niet bijster origineel).

pretfrit
Nee de gitarist is inderdaad niet bijster origineel...maar dat hoef je op een Chet Baker album ook niet te verwachten.

Wat heb je dan wel? Een sfeervol late-night jazzalbum waar weinig op aan te merken is (gezien stijl en bandleider..) degelijk samenspel, afwisselende tracks en 'bibberzang' van Chet op My Foolish Heart

Ben geen Chet Baker liefhebber maar weet dit wel te waarderen.

avatar van AdrieMeijer
Toen Chet overleden was, zond de Nederlandse radio een fraai In Memoriam-programma uit. Als ik me goed herinner, was 'Adriano' van deze LP het openingsnummer. In ieder geval was het het eerste nummer dat ik ooit van Chet hoorde en ik was meteen verkocht. Ik ben niet zo'n jazz-liefhebber, zeker alle virtuoze hoogstandjes en eindeloze freaksolo's zijn aan mij echt niet besteed, maar dit vond ik toch wel heel erg mooi.
De hele LP ademt een ontspannen sfeer uit, met uitzondering van Conception. Het zal allemaal dan misschien niet vreselijk vernieuwend zijn, het is wel van hoog niveau.

Ssscht...
Wat een onderschat plaatje hier. Kom op, breng daar eens verandering gasten!