Shameboy - Heartcore (2008)

Belgiƫ
Dance / Electronic
Label: N.E.W.S.

1. After All the Damage (5:23)
  2. Splend It (5:52)
  3. Our Peggy Ate Her (5:44)
  4. Stumble (5:19)
  9. Monterey (6:17)
  10. Abfahrer (5:14)
Bangelijke Cd !

avatar van cinefiel
vandaag naar hasselt, hopelijk kan ik hem daar ergens krijgen, hier kijk ik echt naar uit. Monofour, Heartcore en Splend It zijn in ieder geval machtige schijven!

avatar van cinefiel
Inderdaad bangelijke cd, elk nummer is hoogst dansbaar en ongelooflijk goed, een van de beste Belgische platen van 2008 tot nog toe. Zoals ik al zei zijn 'Monofour', 'Heartcore' en vooral 'Splend It' al helemaal geweldig, maar wacht tot je 'Our Peggy Ate Her', 'Stumble' en 'Monterey' gehoord hebt, zowaar nog beter.
Als ik dan al een mindere track moet uitkiezen is dat 'Timeskipper', omdat hij het minste van allemaal blijft hangen.
Maar dat is gewoon een klein detail, eigenlijk zou hij vijf sterren moeten krijgen, maar omwille van dat enige kleine dingetje maak ik er 4,5 van.
(Hopelijk kan ik Shameboy eens live zien, dat moet een belevenis zijn xD)

Na meermaaals beluisterd te hebben moet ik de waarde toch verhogen naar 4.5* ,Vooral After all the damage blijft hangen.

Live zijn ze ook goed alleen hebbek ze vorige zomer bezig.

Hoe doen ze het toch? Prachtige cd!!

tuktak
dit is zeker een fantastische cd, lekkere franse electrohouse invloeden met een leuk eigen sausje eroverheen. Het album luister je weg zonder ook maar 1 keer verveeld te raken, hij is afgelopen voor je het door hebt. dit kan wel eens groot worden, kwaliteit genoeg.

avatar van Mr. Digitalized
Samen met 'Lotuk' van 'Arsenal' één van de betere belgische releases die ik dit jaar al gehoord heb. Een dikke 4!

avatar van Jakke0071
Shitterend , Na Hi Lo And in between met toppers al rechoque , strobot enn louis maken ze nu Heartcore : met o.a. monofour , splend it e nheartcore.
Echt etop Cd !!

Aardig CD, maar ik vind het toch veel van hetzelfde. En tot mijn verbazing de laatste twee nummers de beste twee

fantastische cd. Geen enkel nummer dat tegen steekt hoeveel keer je het ook draait.

avatar van Raul
Ik ga Shameboy op Werchter zien en ben erg benieuwd! Heb wat dingen via YouTube gehoord maar heb het album helaas niet kunnen vinden. Muziek klinkt in ieder geval veelbelovend.

avatar van net overleden
Weer zo'n matig album van dit electroduo. Die basslijntjes zijn best wel schattig, maar hoorde ik de 2 heren van Shameboy onlangs niet in een interview zeggen dat ze voortdurend op zoek zijn naar een unieke sound? Wel, keep on trying zou ik zo zeggen, momenteel stelt het bitterweinig voor. Nog een pak erger is het gesteld met de beat, dat is echt 100x niks. Zo slap, zo braaf, bah. En dit behoort dan tot de top van de Belgische dance? Maar ach, het klinkt wel gezellig, dus 2.5*.

De videoclip van Heartcore vind ik supergeweldig
Voor weinig geld zulke zalige clip (en natuurlijk de zalige muziek zelf

Wat een zalige Cd!!
vooral 'After all the damage' en 'Monofour' zijn zalige tracks die in je hoofd blijven steken.
Vind dit album zeker goed - mss zelfs beter dan hun vorig album.

avatar van Raul
ik vind het ook een erg lekker plaatje geworden!
3,5 sterren.