Silent Poets - For Nothing (1997)

1 stem

Japan
Hip-Hop / Electronic
Label: Toy's Factory

1. The Theme (0:38)
  2. Check L'Intellect (4:59)

met EJM

3. Don't Break the Silence (5:35)

met Virginia Astley

4. Memories (1:56)
  5. Light and Shade (4:56)
  6. Love Runs Faster (7:44)

met Ingrid Schroeder

7. Get Ready (3:24)

met Ursula Rucker

8. Number 2000 (1:47)
  9. This Is Not an Instrumental (3:34)

met Jessica Care Moore

10. Fire and Rain (4:35)
  11. Cherry Tree (5:24)

met Ingrid Schroeder

12. Footprint (3:00)
  13. Border (5:27)

met Koji Futaba

14. Through the Fog (5:58)
  15. For Nothing (2:29)
  16. In the Air (5:28)
avatar van YoG
YoG
Zojuist klaar met beluisteren en ben echt onder de indruk.
Weinig haast op dit album, afgezien van een paar milde drum 'n bass achtige bietjes is het hoofdzakelijk downtempo triphop/hiphop met een beetje ambient ondertoon. Beats zijn soms bijna minimalistisch te noemen., maar toch vol van klank.
Af en toe wat vocalen die meestal wel geslaagd klinken (alleen dat franstalige in nr. 2 moet ik nog aan wennen)

Ik kende nr. 7 (Get Ready) al van het Ninja Tune verzamelalbum Funkungfusion. Met een fijne langzame beat (en toch HARD) en prima ge-rap van Ursula Rucker

Nu nog een 4, gaat misschien wel hoger worden

avatar van YoG
YoG
Het blijft iedere keer wennen aan de gedateerde beats en onthaastende tempo van dit album. Toch groeit ie weer bij elke luisterbeurt.
Echt een ideale plaat om de dag mee te beginnen op een vrije dag

..sluit af met een heerlijk beatloze ambient nummer dat de sfeer van het album perfekt weergeeft in vijf en een halve minuut.
Een soort vergeet-me-nietje