Todd Rundgren - Runt: The Ballad of Todd Rundgren (1971)

Label: Bearsville

1. Long Flowing Robe (3:25)
  2. The Ballad (Denny & Jean) (3:06)
  3. Bleeding (4:02)
  4. Wailing Wall (3:05)
  5. The Range War (2:37)
  6. Chain Letter (5:06)
  7. A Long Time, a Long Way to Go (2:13)
  8. Boat on the Charles (4:26)
  9. Be Nice to Me (3:25)
  10. Hope I'm Around (4:54)
  11. Parole (4:20)
  12. Remember Me (0:51)
beaster1256
aha , hier wordt het al wat beter met todd , maar nog altijd een halve plaat , maar wacht de meester had goud in z'n handen

Pieter Paal
Dit tweede album laat meer de balladeer-kant van Todd Rundgren horen.
Ik draai dit album minder vaak dan andere albums, maar als ik iets ervan draai dan is het wel het up-tempo 'Long flowing robe', het mooie 'The range war' en 'Be nice to me'.
Op LP heb ik de hierboven genoemde versie. De Japanse uitgave heb ik als CD, alleen staan de nummers dan in een andere volgorde.

MentalTheo58
Slechts 15 stemmen en wat een laag gemiddelde!! Voor mij onbegrijpelijk, want dit is voor mij een van de meesterwerken van Todd en de enige cd van hem die ik met regelmaat draai.

MentalTheo58 schreef:

Todd heeft alleen maar goede platen gemaakt. Ik was getuige van zijn concert 8-2-2010 in paradiso. Hij speelde daar "a wizzard a true star" helemaal top!!!!!!!!!!(ik heb hem nog nooit live gezien)

Allmusic geeft dit album vijf sterren. Dat is wel erg overdreven, maar een 3,43 is misschien ook wel wat karig.

Het debuut vond ik al een solo album i.p.v. een Runt album, maar hier heb ik dat gevoel nog veel meer.

Ik vind deze wel een tikkeltje minder dan het debuut (dat hier maar een gemiddelde van 3,18 heeft ), maar het is een goed album zonder ondermaatse nummers. Todd klinkt hier voor het eerst echt helemaal volwassen.

Dit album is ietwat ingetogen, maar het klinkt lang niet altijd somber. Vaak ook vrij opgewekt ('Chain Letter' bijvoorbeeld).

Ook deze is al een hele tijd niet meer ten huize langs geweest. Ging wat aan me voorbij, eerlijk gezegd, maar dat had misschien meer te maken met het feit dat ik toen meerdere albums in korte tijd van 'm aanschafte en de andere albums wat uitzinniger zijn.

Gaat, net als het debuut, óók in de herkansing!

avatar van nico1616
Nadat Rumer op haar concert een Todd Rundgren cover speelde, toch even op zoek gegaan naar wat werk van deze bekende naam.

Mijn eerste kennismaking en meteen raak: prachtige ballads (Wailing Wall, Be Nice to Me, The Ballad) afgewisseld met rocknummers met een randje.
Blijkbaar niet echt naar waarde geschat hier op MuMe, 27 stemmen

Hier begint mijn Todd Rundgren ontdekkingstocht

avatar van Lura
Absoluut niet op waarde geschat hier, bijvoorbeeld wel door Allmusic : Runt: The Ballad of Todd Rundgren - Todd Rundgren | Songs, Reviews, Credits | AllMusic
En dat vind ik helemaal niet overdreven, Stijn_Slayer.

avatar van jorro
Elke keer dat ik de naam Todd Rundgren tegen kom denk ik 'dat is toch niet de eerste de beste' . Ik probeer het nog een keer, maar stoot dan telkens mijn neus. Het is gewoon helemaal niet mijn ding dit en daarom ook geen stem. Het is wel erg zoet allemaal en ik heb een andere verwachting.
Op 67 in de 100 Greatest Albums of 1971. Op 151 momentee; in de Best Ever Albums lijst over '71.