Sheila E. - Sex Cymbal (1991)

Funk / Pop

4. Lady Marmalade (4:03)
  5. 808 Kate (1:00)
  6. Loverboy (5:04)
  7. Mother Mary (5:44)
  8. Droppin Like Flies (5:11)
  9. Whatcha Gonna Do (4:26)
  10. Private Party (Tu Para Mi) (4:39)
  11. Family Affair (Percussion Jam) (1:00)
  12. Promise Me Love (5:37)
  13. Heaven (4:35)
Ik vond dit een zeer vervelende cd. Waren de 3 voorgaande albums nog leuk om te luisteren, hier kon ik niet echt geboeid bij blijven. Ze heeft hierna nog wat albums uitgebracht, maar daar heb ik geen moeite meer voor genomen.

Prima LP, gelukkig wat losser van Prince en wat meer richting Janet Jackson's Control. De sound is wat tijdeigen, waar niets op tegen is, zolang er wat zinnigs mee gedaan is. Het is immers de begintijd van de samplers, de digitale en toch knerpende Ensonic SQ1 en de toe nog erg clean klinkende FM-synths, de 808-drumkits en dergelijke. Het probleem van de muzikaal zwakke stukjes dichtplakken komt hier wat minder voor.

Die sound zal even wennen zijn, maar die mensen zullen ook moeite hebben met bijvoorbeeld Control van Janet Jackson. Enkele nummers vallen wat terug maar er is een goede poging gedaan om er een eigen draai aan te geven en die is gelukt. En wees eerlijk; om een cover te maken van Lady Marmalade is wel lef nodig. Je kunt de cd voor minder dan 10 euro kopen en dat zou ik zeker doen.

Mogen de composities wat sterker, de sound wat minder prince-funky maar mag het wel uit die tijd dan is Eroica van Wendy en Lisa een aanrader.

avatar van lennon
Zonder Prince vind ik haar neteen een stuk minder boeiend (qua muziekstijl dan....)

Saai album

avatar van FunkStar
Wat een slappe hap is dit zeg! Klinkt hier en daar erg gedateerd..
De single Sex Cymbal is aardig..

avatar van Funky Bookie
Rommelig album. Het begint lekker funky met een schitterende verwijzing naar The Glamorous LIfe, maar algauw zakt het in met veel Latin geneuzel. Heaven is dan wel weer (P-)funky, maar dat is niet voldoende om hier echt een steengoed album af te leveren.

aERodynamIC schreef:

Inmiddels wel een achterhaald bericht. Die latere albums ben ik wel gaan beluisteren en daar vind ik er enkele nog steeds niet veel.

Sex Cymbal vond ik toen niks, maar kan ik nu veel beter hebben. Misschien dat mijn smaak wat verandert of dat ik milder aan het worden ben. Het is nog steeds niet hoogstaand of zo, maar ik vind het nu best lekker wegluisteren. Dan doet haar laatste album Bailar het wat dat aan gaat echt heel goed, want dat blijf ik momenteel maar draaien.