We Will Follow (1999)

Alternatieve titel: A Tribute to U2

Label: Anagram

1. Heaven 17 - With Or Without You * (4:57)
  2. Information Society - One (5:00)
  3. Front Line Assambly - New Years Day (5:01)

met Tiffany

4. Razed in Black - Pride (4:19)
  5. Freeze Frame - Even Bether Than the Real Thing (4:26)
  6. Spahn Ranch - I Will Follow (3:38)
  7. Mission UK - All I Want Is You (5:01)
  8. The Electric Hellfire Club - Sunday Bloody Sunday (4:30)
  9. Rosetta Stone - October (4:30)
  10. Die Krupps - Numb (4:34)
  11. Silverbeam - Where the Streets Have No Name (3:47)

met Ann Louise

12. Bang Tango - Even Bether Than the Real Thing [Julian Beeston Mix] (4:54)
  13. The Polecats - Desire (3:26)
  14. Intra-Venus - Discoteque [Susperia Mix] (5:00)
avatar van Castle
Lekker tribute album.
Meeste covers doen niet onder aan de originle U2 versies.
De cover van Sunday Bloody Sunday knalt lekker, All i want is you (Miision Uk, a.k.a. Wayne Hussey) dromerige versie, Tiffany blert lekker op New Years day (goh ik dacht ze geen smaak had), Silverbeams, waar de straten geen naam hebben is ook heerlijk.
Minder is Information Society met One, leuk geprobeerd heren, maar sommige nummers zijn slecht te coveren.

avatar van Saldek
Ik ken dit niet. Toch lijkt het me wel aardig eens de versies te horen van de Mission, Tiffany en Dead or Alive.
U2 heeft veel texten die vragen om diepgang en doortast om de diepere betekenis te begrijpen. Dit wordt uiteraard gespiegeld. Met deze invalshoek vind ik het ook erg bizar dat deze hoes een halve Joshua Tree weergeeft. De betekenis kan zijn dat dit album maar half U2 is, maar er kan net zo goed meer achter liggen. Boeiend, zeker.

avatar van rkdev
0,5