Krakow - Home (2006)

Belgiƫ
Label: Labelman

1. Home (3:30)
  2. All Our Lies (4:55)
  3. Miss Insecurity (4:38)
  4. Software Love (6:37)
avatar van Zandkuiken
Met voorlopig slechts 1 stem moet deze EP één van de best bewaarde geheimen zijn van de Belgische popmuziek. Nochtans is Home met vier onversneden slowcore-pareltjes niet te versmaden! Waar andere post-rockbands hun nummers al wat té lang uitspinnen, levert Krakow hier echt 4 liedjes af, elk van indrukwekkende schoonheid. In tegenstelling tot hun eerste full-cd, die hier en daar wat indommelt, zijn de songs op Home één voor één voltreffers, met voor mij als absolute hoogtepunt All Our Lies (op een haar gevolgd door het al even hartverscheurende Software Love).
De harmonieën die Niné Cipolletti en Piet De Pessemier hier uit hun mouw schudden zijn voer voor elke fan van bands als Low, Sparklehorse en alle andere groepen die trage, melancholische muziek fabriceren.