Camille - Music Hole (2008)

Frankrijk
Pop / Avant-Garde
Label: EMI

1. Gospel with No Lord (6:42)
  2. Canards Sauvages (3:44)
  3. Home Is Where It Hurts (2:44)
  4. Kfir (4:23)
  9. Winter's Child (3:29)
  10. Waves (5:31)
  11. Sanges Sweet (15:59)
pretfrit
Bijzonder album van prettig gestoorde franse stemkunstenares. Enige minpuntje "Money Note" waarin ze Mariah Carey (succesvol) naar de troon stijgt....maar gezien de titel van dat nummer zal dat ook net de bedoeling zijn geweest. Iedere luisterbeurt heeft tot nu toe een nieuwe ontdekking gebracht, kan dus moeilijk aangeven wat het "beste" nummer zou zijn...ze zijn allemaal best en zelfs die Mariah persiflage heeft zijn momenten.

tsja...ben eigenlijk wel enthousiast. Een voorzichtige 4,5*

Edit; genre kan gerust pop/avant-garde genoemd worden

avatar van riiiiiiiii
ik ben hier ook héél enthousiast over.
er is ook alleen maar gebruik gemaakt van stemmen om dit album te maken
een beetje zoals Medulla van Björk
alleen is het bij camille soms 'grappiger'
en live ook erg goed

Nou dan heeft iemand in home is where it hurts een stem die heel erg op een piano lijkt!

pretfrit
@wards schreef:

die 'iemand' is overigens Jamie Cullum.

de piano is naast enkelbelletjes voor zover ik kan nagaan het enige niet menselijke ...ehh instrument op dit album.

Een plaat die ik zou durven aanraden. Bij het horen van Home is where it hurts op zoek gegaan naar de volledige plaat.
Redelijk verscheidend klinkende nummers die samen een mooi geheel vormen.