Ellen Allien - Boogy Bytes Vol. 4 (2008)

Duitsland
Dance / Electronic
Label: BPitch Control

1. AGF - Liniendicke (2:58)
  2. Vera - In the Nook (6:12)
  3. Ricardo Villalobos en Patrick Ense - Fizpatrick (4:47)
  4. Melon - Nitzi (In My Mind, So Fine) (4:09)
  5. Andres Zacco en Lucas Mari - Carbonela [Seph's Vidrionela Remix] (4:43)
  6. Konpiùta - Christmas Fairytale [Moessap Edit] (3:42)
  7. Sozadams - Eyes Forlon (3:55)
  8. Richard Seeley - Juicy Vermin (3:15)
  9. Lucio Aquilina - My Cube (4:09)
  10. Melchior Productions - Don Juan (6:20)
  11. Friendly People - Music Is Improper [Damien Schwartz Remix] (5:50)
  12. Sascha Funke - Double Checked (4:08)
  13. Gaiser - Withdrawal (4:11)
  14. Kassem Mosse - A1 (2:38)
  15. Little Dragon - Twice (5:12)
Finally got him

Puntjes en beoordeling volgen later

avatar van luc011190
Zeer goed mixalbum, bij vlagen fantastisch gemixt.

Pluspunten:
-retevette vocalen van Eyes Forlon
-gaaf beginstuk met de eerste 2 nummers. Vooral In The Nook heeft echt een fantastisch geluid
-de overgang van Double Checked naar het fantastische Withdrawal
-outro met Little Dragon

Minpunten:
-overgang van In The Nook naar Fizpatrick. Track komt er te inneens in en past sowieso niet op dit album.
-waar is de fantastische bassline van My Cube gebleven?! Nu is het ook leuk dat hij erop staat, fantastisch nummer, maar die retestrakke bassline is er op onbegrijpelijke reden 'uitgehaald(?)'

avatar van luc011190
Staat zelfs in de luisterpaal

avatar van Antie
Hmmm weer aangename mix van "Ellen Allien", een artist dat me al van het begin van het millennium weet te boeien.
Favorieten tot nu toe "Melon - Nitzi (In My Mind, So Fine),
"Friendly People - Music Is Improper [Damien Schwartz Remix]" en de
nieuwe van "Gaiser".

"Lucio Aquilina" is ook een pareltje maar kende ik al van de "fabric 38"
van "m.a.n.d.y.".

fabric 38 - m.a.n.d.y.

En liedje van "Sasha Funke " komt van zijn zijn laatste album.
Opener van "AGF" stelt me dan weer teleur.

Conclusie: Ellen Allien doet het weer voor mij

avatar van Antie
Neem men woorden terug ivm "AGF".

Hoe bedoel je ?

avatar van Antie
Eerste maal dat ik album beluisterde vond ik de intro wat teleurstellend omdat ik veel verwachte van AGF.
Maar al bij al goeie intro.
Het blijft ook maar een intro hé

avatar van gherdt
Ik vind deze mix iets te normaaltjes. Klinkt allemaal als een consistent klokje maar echte klassiekers heeft Ellen er helaas niet tussen gepropt. Luistert heerlijk weg op elk moment van de dag, dat dan weer wel.

avatar van Leonard91
Dit valt me eerlijk gezegd nogal tegen.
Het begin gaat maar door zonder echt te boeien en pas bij Melon dacht ik dat het nog een leuke cd kon worden. Maar daarna komt Carbonela en ben je mij weer kwijt.
Het middenstuk met Eyes Forlorn, Christmas Fairytale en My Cube is wel sterk, maar alleen daamee redt Allien het niet. Pas bij het outro kom ik weer iets tegen wat ik écht leuk vind.
de mix is wel ongeovelijk vloeiend, je hoort duidelijk het verschil met bijvoorbeeld haar Fabric-bijdrage.
Maar omdat zulke lange stukken zo saai zijn kan ik hier toch echt maar een 3* voor geven.

Stijn
Wát een coverfoto