tuktak schreef:
wereldschokkende ambient is het misschien niet, maar wereldschokkend vind ik dan ook een aparte typering voor een genre waarin dat naar mijn idee ook helemaal niet de bedoeling is. in ieder geval, welk album van afgelopen jaar is dan wereldschokkend geweest binnen de ambient? die plaat ga ik meteen kopen in dat geval.
Veel wereldschokkende dingen komen er idd niet meer uit op dit gebied.
het aandikken dmv teksten is voor mij net zoiets als het vinden dat klassieke invloeden te gemakkelijk zijn om een gevoel aan te dikken. ik vind het beide juist gewoon een goed middel om een doel na te streven. sommige mensen kraken alle electronica met klassieke invloeden af als te makkelijk, wat bij mij dan een irritatie opwekt omtrent zoveel kortzichtigheid. maar dat terzijde.
Het gaat mij niet zo zeer om het gebruik van de stemmen, maar wel de manier waarop. De stemmen liggen op de rest gelegd en vormen totaal geen geheel met de rest van de muziek. Dat vind ik jammer.
Biosphere heeft ook wel dingen met teksten gedaan en daar past het wel goed bij (als voorbeeld zou ik Cirque willen noemen).
Aandikken met echo/delay vind ik iig bij ambient vaak een teken van zwakte...zo van laten we er maar echo over zetten zodat het tenminste klinkt als of het nog iets boeiends is. Dat gebeurd mij te vaak, vooral bij ambient techno. Hier valt het gelukkig mee, want uiteindelijk is het wel een mooi album geworden.